Nederland in Beweging

Thuis door het coronavirus? Met deze (online) activiteiten verveelt u zich geen moment

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen zitten veel Nederlanders noodgedwongen thuis. Dit thuisblijven hoeft niet gelijk te staan aan verveling, want er is online én offline genoeg te beleven. 

Online musea bezoeken

Vrijwel alle musea in Nederland zijn dicht, maar dat betekent niet dat u niet meer kunt genieten van de kunstschatten die zij herbergen. Zo heeft het Rijksmuseum een aantal online exposities die u kunt bekijken. Let er wel op dat u na het aanklikken van de expositie op de ‘vertalen met Google’-button klikt die onderin het beeld te zien is. Dan worden alle Engelse teksten vertaald in het Nederlands.

Het Rijksmuseum is lang niet het enige museum dat online exposities aanbiedt. Heel veel andere grote musea van over de hele wereld doen dit. Zo ook het British Museum in de Britse hoofdstad Londen, het beroemde Museé d’Orsay in Parijs en het bekende Guggenheim Museum in New York. 

Het volledige aanbod vindt u op de website van Google Arts & Culture, de tak van zoekmachine Google die deze diensten aanbiedt.

Aanbod op MAX Vandaag

Niet zo’ n zin in een online museumbezoek? Geen zorgen, want op MAX Vandaag vindt u ook genoeg leuks. Zo kunt u op onze site aantal door MAX gemaakte podcasts vinden. Hier vindt u bijvoorbeeld de reeks Verstilde Verhalen, waarin het verhaal achter Nederlandse oorlogsmonumenten wordt verteld.

Blijf in beweging met Nederland in Beweging

Ook hebben wij op MAX Vandaag veel afleveringen van Nederland in Beweging staan die u kunt terugkijken. Zo kunt u in beweging blijven zonder dat u het huis uit hoeft. Ideaal, toch?

Andere MAX-programma’s terugkijken en luisteren

Naast Nederland in Beweging kunt u op maxvandaag.nl ook heel veel andere MAX-programma’s terugkijken. Het aanbod vindt u hier. 

Naast de tv-programma’s, zijn ook veel door MAX-gemaakte radioprogramma’s terug te luisteren. Denk hierbij aan Haandrikman! van dj Bert Haandrikman, Je Dag is Goed met Jeroen van Inkel of het NPO Radio 4-programma 4 De Middag.

Cursussen op MAX Vandaag

Naast programma’s, hebben wij ook verschillende cursussen op de website staan. Wat dacht u bijvoorbeeld van een cursus haken?Of een cursus die u leert hoe u kleine klusjes in huis het best kunt aanpakken?

Ook hebben wij verschillende taalcursussen in de aanbieding, waaronder deze cursus Portugees.

Lekker puzzelen

Puzzelen is ook nog een mogelijkheid op MAX Vandaag. Wij hebben dagelijks nieuw aanbod en zijn voornemens om een speciaal puzzeldossier aan te leggen zodat u in deze coronatijden geregeld extra veel kunt puzzelen.

Lees een boek

Waarschijnlijk een beetje een open deur, maar dit is natuurlijk ook de ideale periode om er een boek bij te pakken. Niet zoveel boeken in huis, maar wilt u wel graag lezen? Mensen die lid zijn van de bibliotheek kunnen online e-boeken lenen.

Heeft u zelf een goede anti-verveeltip? Deel deze met ons in een reactie.

(Bron: Google Arts & Culture, AD.nl, archief)

Geef een antwoord