mei

Natuurmoment: mooi mei

“In mijn tuin heb ik roodborstjes, koolmeesjes, mussen. Vind ik allemaal leuk. Maar wat ik hier hoor en zie… Ik word er helemaal nerveus van.” Voor mij uit lopen 2 vriendinnen, de één heeft duidelijk last van natuurstress.

Héél veel vogels

Het is prachtig wandelweer en overal lééft het bos. Bomen lopen uit in allerlei kleuren groen. Héél veel vogels – die mevrouw heeft gelijk – vechten en zingen elkaar de tent uit. Op de bodem bloeien daslook, lelietjes-van-dalen en de laatste blauwe boshyacinten. Varens krullen uit de donkere bosgrond frisgroen omhoog.

Wandelen, zitten en genieten

Wat verderop, een kwartiertje later, struikel ik bijna over een man die op zijn knieën met een camera bezig is. “Sorry, mijn man probeert een hazelworm te fotograferen”, verontschuldigt zijn vrouw zich lachend. Intussen kruipen man en camera steeds verder van het bospad. Een hazelworm heeft dan wel geen poten, snél is deze hagedis wel. Ik vind mei de mooiste natuurmaand. In dit bos staan nog lang niet alle bomen vol in het blad, zo krijgen de bodemplanten nog licht genoeg om te groeien en te bloeien. Beetje wandelen, regelmatig zitten en genieten – daar is volgens mij de meimaand voor uitgevonden.

(Bron: MAX Magazine – Editie nr. 21 2022. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    J-Wolf says:

    Alles uit Natuurmonumenten vindt ik interessant 👍🏼