Week van de Jaren 60

Week van de Jaren 60 op NPO Radio 5 begonnen

Van The Beatles tot The Doors en van Jimi Hendrix tot Pink Floyd: ze komen allemaal voorbij tussen 9 en 15 februari 2019 tijdens de Week van de Jaren 60 op NPO Radio 5. Alle programma’s op de zender draaien tijdens deze periode muziek uit dit decennium en op de 15e wordt het geheel feestelijk afgesloten met de Toplijst van de jaren 60.

Aandacht voor de jaren 60

De periode tussen 1960 en 1969 is een bijzondere tijd in de muziekgeschiedenis. De wereld maakt kennis met allerlei artiesten die inmiddels zijn uitgegroeid tot muzikale legendes en er worden platen gemaakt die tot op de dag van vandaag nog steeds veel worden gedraaid. Tijdens de Week van de Jaren 60 komen heel veel van deze platen voorbij. Elk NPO Radio 5-programma besteedt aandacht aan de themaweek. Zij draaien van 9 tot en met 15 februari muziek uit dit decennium en brengen de jaren 60 op andere manieren onder de aandacht.

Jaren 60-klassiekers in De MAX!

Zo nodigt het MAX-programma De MAX! elke dag van de Week van de Jaren 60 singer-songwriter Yorick van Norden uit. De ene dag komt hij alleen, de andere dag neemt hij een collega-muzikant mee. Tijdens de uitzendingen speelt hij een nummer uit de periode 1960-1969. Op 11 februari neemt hij bijvoorbeeld zangeres en gitarist Anne Soldaat mee naar de studio. Samen met haar zingt hij The Door into the Summer van The Monkees. Yorick zal ook jaren 60-klassiekers als Lady Jane van The Rolling Stones, It’s Only Love van The Beatles en Waterloo Sunset van The Kinks ten gehore brengen tijdens de Week van de Jaren 60.


Toplijst van de Jaren 60

Zoals al gezegd wordt de Week van de Jaren 60 afgesloten met de Toplijst van de Jaren 60. Deze lijst is door de luisteraars zelf samengesteld en bestaat uit de beste nummers die gemaakt zijn in de jaren 60. MAX-radio-dj Jeroen van Inkel heeft de eer om de lijst op 15 februari om 07.00 uur te openen in zijn programma Je Dag Is Goed. Het laatste nummer is te horen in De MAX!.

Plaatwaarde

Ook op MAX Vandaag besteden wij regelmatig aandacht aan muziek uit de jaren 60. In onze platenrubriek Plaatwaarde lichten wij elke 2 weken een lp uit uit vervolgen tijden uit en vragen wij lp-kenner Marjolein van Dam hoeveel een exemplaar anno 2019 waard is. Inmiddels heeft zij ook een aantal platen getaxeerd uit de jaren 60. Hieronder een overzicht:
Plaatwaarde over Help! van The Beatles
Plaatwaarde over Electric Ladyland van Jimi Hendrix
Plaatwaarde over Sounds of Silence van Simon & Garfunkel

(Bron: NPO Radio 5, archief)

Geef een reactie

Reactie

  1. Pollaertje says:

    Wat een geweldige muziek hebben we vandaag gehoord. Zeer genoten. Dit is de muziek die we vaker willen horen. En met mij vele.