Luister de Toplijst van de Jaren 60 terug

De Week van de Jaren 60 op NPO Radio 5 is op 15 februari 2019 afgesloten met de Toplijst van de Jaren 60. Deze door de luisteraars samengestelde lijst bestaat uit  de beste nummers die gemaakt zijn in de periode 1960-1969. Gemist? geen zorgen, de lijst is online volledig terug te luisteren.

Het allerbeste van de jaren 60

Op de website van NPO Radio 5 kunt u per uur de gedraaide nummers beluisteren. Tijdens het luisteren is The Rolling Stones de band die u het vaakst voorbij zult horen komen. Zij zijn in 2019 hofleverancier met maar liefst 13 nummers. Die andere grote jaren 60 band, The Beatles, volgen met 12 nummers en op de 3e plek staan The Cats met 9 noteringen. The Cats staan zelfs 2 keer in de top 10: Lea staat op nummer 4 en Scarlet Ribbons op nummer 7. Zowel The Stones als The Beatles weten de top 10 niet te halen. De beatles-klassieker Hey Jude staat op nummer 12 en Paint it, Black is de hoogste notering van The Stones. Dit nummer staat op plek 18.

De Week van de Jaren 60

De Week van de Jaren 60 is een jaarlijks terugkerend radio-evenement op NPO Radio 5. Tijdens deze week draaien alle programma’s alleen nummers die afkomstig zijn uit de jaren 60 en is de rest van de programma-invulling ook aangepast op dit thema. De week wordt altijd afgesloten met een door de luisteraars zelf samengestelde lijst van de beste nummers die gemaakt zijn in de jaren 60.

NPO Radio 5 besteedt overigens niet alleen speciale aandacht aan de jaren 60. De zender heeft ook themaweken rondom andere decennia, zoals de jaren 70 en 80.

Bron: NPO Radio 5, Archief

Geef een reactie