whatsapp

Videobellen met WhatsApp kan voortaan met 8 personen

In contact blijven met elkaar is juist in coronatijd onmisbaar. Omdat we elkaar niet fysiek kunnen bezoeken is videobellen inmiddels een onmisbare mogelijkheid geworden om toch met elkaar in contact te zijn. En voor wie met meer personen wil ‘beeldafspreken’ heeft WhatsApp goed nieuws. Het is nu namelijk mogelijk om met 8 mensen tegelijk te beeldbellen.

Bellen via beeld

Bellen met beeld kan via verschillende programma’s en apps. Ze werken allemaal via een internetverbinding. Buiten de kosten van die verbinding, betaalt u niets voor het gebruik van de apps. Dat maakt videobellen aantrekkelijk. Video bellen kan onder andere met Skype, FaceTime, Google Hangouts, Facebook Messenger en WhatsApp.

Ontwikkeling

Nu er zoveel gebruik wordt gemaakt van deze apps, zitten ontwikkelaars niet stil. Waar mogelijk wordt de capaciteit uitgebreid en de beveiliging verbeterd. Dat laatste geldt vooral ook voor de videobeldienst Zoom. Door de enorme toename in gebruikers kampt het bedrijf een aantal weken geleden met een enorme datalek. Gebruikers van WhatsApp hoeven niet direct bang te zijn voor veiligheids- en afluisterproblemen, want de app maakt gebruik van end-to-end-encryptie. Hierdoor zijn gesprekken beter beveiligd en is afluisteren haast onmogelijk.

Uitbreiding WhatsApp

Om met 8 personen te kunnen videobellen is wel de laatste up-date nodig. Die kunt u downloaden in de appstore en de winkel voor Android via uw telefoon. Heeft u dit automatisch ingesteld staan, dan is de app klaar voor gebruik.

Niet alleen WhatsApp biedt de mogelijkheid om te videobellen. Wij hebben een aantal mogelijkheden voor u op een rij gezet!

Lees meer: Digitips over videobellen met WhatsApp, virtueel een museum bezoeken en digitale archievenZo werkt gratis bellen via het internet

(Bron: RTL Nieuws/archief)

Geef een reactie