videobellen

Digitips over videobellen met WhatsApp, virtueel een museum bezoeken en digitale archieven

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand vertellen we u hoe u kunt videobellen met WhatsApp, hoe u virtueel een museum bezoekt en welke machtige archieven u online allemaal kunt bekijken.

Videobellen met WhatsApp

Door te videobellen met WhatsApp kunt u iemand toch zien, waar u op dat moment niet in levende lijve bij kunt zijn. Nog leuker: bijkletsen in een groep! Het is niet moeilijk en hoe u te werk gaat vertellen wij u in deze Digitip.

Virtueel een museum bezoeken

Zin in een middagje kunst kijken, maar kan een museumbezoek even niet? Wandel dan met Google Arts & Culture virtueel door bijvoorbeeld het Rijksmuseum. Zo kunt u online en tot in het grootste detail prachtige kunstwerken ontdekken.

Digitale archieven bekijken

Op internet zijn er allerlei archieven. Vanuit huis kunt u zo de meest uiteenlopende informatie opzoeken. Zoals bij het Nationaal Archief, de Beeldbank Tweede Wereldoorlog en het beeldarchief van Rijkswaterstaat.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over bloggen en vloggen, slecht wifi-signaal verbeteren en gebruikstips voor een oude iPad? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie