dilly dally

Van onschatbare waarde: dilly dally

In de jaren 60 van de vorige eeuw ontwerpt de Italiaan Luigi Massoni een zeer veelzijdig meubelstuk: de dilly dally. Het is zowel een kaptafel als een tafeltje, maar het kan ook gebruikt worden als spiegel. In Van onschatbare waarde wordt er op 3 mei 2018 eentje aangeboden. 

Over de ontwerper

Luigi Massoni wordt in 1930 geboren in Milaan en volgt in de jaren 50 een opleiding tot architect. Na wat ervaring te hebben opgedaan binnen dit vakgebied, lonkt de designwereld en stort hij zich op het maken van meubels en gebruiksvoorwerpen. Zijn eerste object, een cocktailshaker voor het bekende huishoudmerk Alessi is meteen een hit en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds geproduceerd.

Geboorte van de dilly dally

Al snel gaat hij voor meer Italiaanse designmerken werken, zoals eind jaren 60 voor Poltrona Frau. Poltrona Frau bestaat sinds 1912 en is een vooraanstaand meubelmerk. Voor hen maakt Massoni de dilly dally, een kaptafel die in elkaar geschoven kan worden, zodat het dient als een tafeltje. Onder de inklapbare spiegel zit een plastic bak met diepteverschillen, zodat er spullen van allerlei formaten in opgeborgen kunnen worden. In uitgeschoven toestand is het een kaptafel, maar de spiegel en het stoeltje zijn ook los van elkaar te gebruiken en er kan ook een lamp op gemonteerd worden.

Hoeveel is het waard?

Wie ‘dilly dally Poltrona Frau’ intypt in een online zoekmachine, ziet dat er sporadisch dilly dally’s worden geveild op het internet. De prijzen lopen zeer uiteen. Wat zal de dilly dally uit Van onschatbare waarde opleveren? U ziet het op 3 mei 2018 om 21.30 uur op NPO 1.

Benieuwd naar de experts ? Bert DegenaarIlse DaatselaarEbert Roest en Arnold Wegh stellen zich graag aan u voor!

Geef een antwoord