Duur 01:12
Gepubliceerd op 1 maart 2017

Even voorstellen: Ilse Daatselaar

In het MAX-programma Van onschatbare waarde krijgen verkopers de kans om hun bijzondere object te verkopen aan een van 4 gerenommeerde kenners. De ervaren experts bekijken de objecten en onderhandelen met de verkopers over de prijs. Ilse Daatselaar stelt zich voor. 

Ilse Daatselaar bestiert samen met haar vader een van de belangrijkste kunst- en antiekhandels van Nederland. Ze staan op beroemde kunstbeurzen als PAN en TEFAF en houden zich bezig met objecten van de hoogste kwaliteit.

“Het leukste van de kunst- en antiek handel is de inkoop. Je bent voortdurend bezig met mooie dingen die een geschiedenis hebben, met cultureel erfgoed. Als een object binnenkomt, onderzoeken we dat, achterhalen we de historie, kijken we in welke bijzondere families het zich bevond. De verhalen erachter zijn vaak erg boeiend. Dat vind ik ook leuk van Van onschatbare waarde. Soms zie ik een object en raak ik pas écht gefascineerd als ik het verhaal erachter hoor. Heel trots zijn we bijvoorbeeld op een vroeg werk van Cézanne, waarschijnlijk het eerste olieverfschilderij dat hij
gemaakt heeft. Het schilderij ging van Paul Cézanne naar zijn zoon en vervolgens kwam het in handen van een bekende Parijse handelaar. 34 jaar geleden werd het geveild in Versailles en gekocht door een Parijs verzamelaarsechtpaar. Via ons netwerk kwamen wij in contact met de erven van de Parijse verzamelaars en kunnen wij het werk na 34 jaar weer op de markt brengen.”

Benieuwd naar de andere experts? Bas JonkerBert Degenaar, en Arnold Wegh stellen zich graag aan u voor?

Van onschatbare waarde is te zien vanaf 3 april 2019 op NPO 1.

Geef een antwoord

Reactie

    ineke18 says:

    Ik vind het een heerlijk programma. En deze filmpjes ook prachtig. Weet je iets meer van deze mensen.

Bekijk ook

Meer