Duur 01:14
Gepubliceerd op 1 maart 2017

Even voorstellen: Ebert Roest

In het nieuwe MAX-programma Van onschatbare waarde krijgen verkopers de kans om hun bijzondere object te verkopen aan een van 4 gerenommeerde kenners. De ervaren experts bekijken de objecten en onderhandelen met de verkopers over de prijs. Ebert Roest stelt zich voor. 

Ebert Roest rijdt met zijn bus door België en Frankrijk op zoek naar oude spullen met karakter. Zijn winkel is bekend bij klanten vanuit de hele wereld. Hippe restaurants en bekende Nederlanders kopen graag authentiek antiek bij hem.

“De spullen die ik koop, moeten authenticiteit uitstralen. Ik ben op zoek naar de kwaliteit van vroeger. Van namaak en rotzooi houd ik niet. Ik vind het mooi als een object verschillende verflagen
heeft en niet helemaal dood gerestaureerd is. Iets is maar één keer origineel. Een van mijn mooiste klappers was de aanschaf van een boksmachine, zo’n ding met een boksbal waar je tegenaan kon slaan. Vroeger stond hij op de pier in Brighton, te midden van allerlei andere kermisachtige dingen om de mensen te vermaken. Een prachtig ding van gietijzer en eikenhout. Hij deed het ook nog
steeds, met bijbehorende geluiden. Zo hoop ik altijd weer ergens een parel aan te treffen. Bij Van onschatbare waarde zag ik bijvoorbeeld een kunstwerk van Herman Brood dat ik erg interessant vond.”

Benieuwd naar de andere experts? Ilse Daatselaar, Bert Degenaar en Arnold Wegh stellen zich graag aan u voor?

Van onschatbare waarde is te zien vanaf 12 april 2018 om 21.30 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reacties (2)

  Odul says:

  Beste,
  Wij volgen van onschatbare waarde (MAX) en willen graag in contact komen met Dhr Ebert Roest
  Hoe gaat dat in zijn werk?
  Met vriendelijke groet

   MAX Vandaag says:

   Beste Odul, bedankt voor uw reactie. Wij mogen helaas geen contactgegevens van de experts communiceren en adviseren u een zoekmachine op internet te raadplegen om deze gegevens te achterhalen.

Bekijk ook

Meer