Podcast Opvliegers #8: leven na de overgang

Naar schatting 1,5 miljoen vrouwen in ons land verkeren momenteel in de overgang en Elles de Bruin is één van hen. Vaak hoort zij dat je er ‘gewoon doorheen’ moet. Niet zeuren; vooral niet over hebben. En dat wil Elles doorbreken. Zij gaat het er wel over hebben. Over de lichamelijke en psychische klachten, de matige seks en de werkgevers en artsen die er soms geen raad mee weten.

Leven na de menopauze

In aflevering 8 spreekt Elles met vrouwen over wat de nieuwe levensfase de menopauze hen heeft gebracht. Maaike Meier zegt in Opvliegers: “Ik was altijd nogal secundair, dus als ik kwaad werd, hield ik me in. Na de overgang veranderde dat. Ik werd veel directer, nam geen blad meer voor de mond. Ik voel me veel meer in evenwicht”. Lerares Mariska Stolk: “Ik kan nu veel beter relativeren en beter kiezen voor dingen die echt belangrijk zijn”.

“Ik voel me veel meer in evenwicht”

Dit is de laatste aflevering van de podcast Opvliegers. In januari 2021 komt er nog een bonusaflevering waarin we terugblikken en mensen aan het woord laten die hebben gereageerd.

Beluister aflevering 8:

 

De podcast Opvliegers is vanaf 26 oktober 2020 wekelijks te beluisteren op MAX Vandaag en op nporadio1.nl

Geef een reactie