we zijn er bijna!

Op naar Italië: een nieuw seizoen We zijn er Bijna!

We zijn er Bijna! komt terug bij MAX! Dit jaar reist presentatrice Martine van Os mee met een groep van 44 kampeerders, tijdens hun reis naar de hak van de laars in Italië. Met caravan of camper maken ze een tocht van ruim vierduizend kilometer naar het zonnige zuiden. We zijn er Bijna! is vanaf maandag 23 juli 2018 om 21.25 uur wekelijks op NPO 1 te zien.

De kampeertocht begint in de stad Bologna en gaat via de Adriatische kust naar de meest zuidelijke punt in de hak van de Italiaanse laars. Dit gebied, Puglia, is nog steeds een onontdekt stukje Italië. De kampeergroep bestaat uit 20 echtparen en 4 alleenstaanden. Bijna 5 weken lang trekken ze met elkaar op. De reis wordt begeleid door het Vlaamse echtpaar Lut en Willy.

Wat ziet u in aflevering 1?

Het duurt nog even voordat het 23 juli is, maar wij kunnen u alvast iets vertellen over de eerste aflevering. De reis van meer dan 4000 kilometer begint op een stadscamping aan de rand van Bologna. De begeleiders Lut en Willy verwelkomen de kampeerders met koffie en koek, zodat de groep uitgebreid kennis met elkaar maakt. Vervolgens reizen zij verder naar Novafeltria. Martine van Os maakt onderweg kennis met weduwnaar Joop, hij wil echter niet bij de pakken neer zitten en besloot daarom mee te gaan met deze reis.

Lut en Willy maakten deze reis al 3 keer eerder en kennen de mooie plekjes. Voor de groep hebben zij een uitje bedacht: een exclusieve rondleiding door een klein houten theatertje in de buurt. Iets waar de gehele groep wel oren naar heeft. Voor de overige vrije dagen, maken zij een dagkrant met informatie over de bezienswaardigheden in de buurt.

De reizigers staat een hectische dag op de weg tegemoet. Er is een wielerwedstrijd gaande en het parcours ligt precies op de route van de kampeergroep. De coureurs trekken zich minder van de caravanrijders aan dan andersom. Links en rechts schieten de hardrijdende fietsers tussen de caravan- en camperwielen voorbij.

Ook de befaamde jeu de boules-competitie gaat van start. En er staat veel op het spel: de gouden beker!

Reisbegeleiders

Het Vlaamse echtpaar Lut en Willy zijn de toeristische begeleiders van de reis en dit jaar voor het eerst van de partij bij We zijn er Bijna!. Al 11 jaar reizen ze mee op dit soort kampeertochten en ze draaien hun hand niet meer om wat betreft het rondleiden van Nederlandse toeristen in het buitenland. Willy: “In het begin was het even wennen aan de Hollandse directheid. Vlamingen zeggen de dingen veel meer omfloerst. Daar zijn we inmiddels aan gewend geraakt en ook aan het Hollandse bakje koffie dat om 10 uur in de ochtend gedronken moet worden.”

Geef een reactie

Reacties (3)

  Nelleke31 says:

  Wat had ik graag meegegaan, maar ik kom er niet doorheen. Ik ben 81 en ga elk jaar met mijn campertje op vakantie vorig jaar Duitsland Jaar daarvoor Denemarken en verder rijd ik er bijna elke dag in. Ik geniet een goede gezondheid en ben zeer flexibel in de omgang.
  Dit jaar kan dus niet meer? Maar als er volgend jaar een plekje is graag.

  Hyacinthe says:

  Leuk, ik heb veeL reizen gemaakt met ANWB.
  Nu ben ik alleen en doe singlereizen ook leuk vlieg en /of fietsvakanties van KRAS. 7 juli fietsen in Frankrijk. Deze is geen single maar dan boek ik extra.

  Silvana says:

  Ik begrijp niet, dat jullie een nieuwe serie, zoals “We zijn er bijna” eind juli/augustus uit gaan zenden, een tijd dat veel mensen met vakantie zijn. Lang niet iedereen is dan in de gelegenheid om te kijken, zoals wij die geen Nederlandse programma’s kunnen ontvangen [met de caravan] in het buitenland, op veel [simpele] campings is geen wifi, zodat wij ook niet via internet kunnen kijken. Daar balen wij heel erg van.