Online een museum of dierentuin bezoeken: het kan allemaal in coronatijd

Inmiddels duurt de intelligente lockdown al weken. Heeft u in die tijd alle klusjes die u kon bedenken al gedaan en slaat de verveling nu soms toe? Geen zorgen! Met dit online vermaak is dat zo verleden tijd.

Bezoek een museum

Virtueel kunst kijken is een hit in deze tijd. Verschillende grote musea over de hele wereld bieden via Google Arts & Culture, de culturele afdeling van techbedrijf Google, online exposities aan. Zo kunt u een kijkje nemen in het British Museum in Londen, het Uffizi in Florence of in paleis Schönbrunn in Wenen. Ook Nederlandse musea doen mee aan dit project. Zo kunt u de kunstwerken uit het Rijksmuseum bekijken of die van het Van Gogh Museum. Natuurlijk is het leuker om de kunstschatten in deze musea in het echt te zien, maar een virtuele toer heeft wel 1 voordeel: u bent de enige bezoeker in deze vaak overvolle kunstinstellingen.

Uffizi

De wereldberoemde Venus van Botticelli kunt u nu gewoon op uw gemak bekijken.

Bezoek de Keukenhof

Nu u niet naar de Keukenhof kunt komen, brengt MAX de Keukenhof bij u. Door middel van reportages van Jan Slagter en schitterende (drone)beelden, vormgegeven met prachtige muziek, wordt het grootste lentepark ter wereld in beeld gebracht. De Keukenhof-serie wordt in 2 delen uitgezonden. Op 11 april is het eerste deel op tv. Deel 2 is te zien op 25 april om 17.05 uur op NPO 1.

Bezoek de dierentuin

Fan van dierentuinen? U kunt de dieren ook in coronatijd blijven volgen, alleen nu via een beeldscherm. Onder andere Diergaarde Blijdorp in Rotterdam en Dierenpark Amersfoort hebben webcams opgehangen in de verblijven van verschillende bewoners. Zo kunt u bijvoorbeeld binnenkijken bij de leeuwen in Blijdorp of bij de olifanten in Amersfoort. Op dit moment zijn die laatstgenoemde dieren dit aan het doen:

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Bezoek de natuurparken in de Verenigde Staten

In Amerika zijn heel veel mooie natuurparken. Die kunt u natuurlijk nu niet bezoeken, maar gelukkig heeft Google daar iets op gevonden. Via het al eerder genoemde Google Arts & Culture kunt u toch een rondleiding krijgen door een aantal beroemde natuurparken in de VS. In een eerder artikel op de site leggen wij uit hoe zo’n bezoek via het internet in zijn werk gaat.

Meer vermaak

Bent u op zoek naar nog meer online bezigheden? Wij hebben al eerder artikelen geschreven over wat u zoal kunt doen op het wereldwijde web. Lees het hier:

Urenlang ToPop kijken op YouTube en troostende tv van Paul Haenen

Meedoen met Heel Nederland thuis in beweging en gezellige lentepuzzels 

(Bron: Google Arts & Culture, archief, Dierenpark Amersfoort, Diergaarde Blijdorp, YouTube)

Geef een reactie

Reacties (2)

    Adakra says:

    Waar zijn de legpuzzels……. heb van nog niet een puzzel een stukje gezien…..

      MAX Vandaag says:

      Beste Adakra, bedankt voor uw reactie. Er is een technisch probleem met de puzzels waaraan wordt gewerkt. We hopen dat ze het snel weer doen.