nationaal parken

Maak een virtuele reis door de nationale parken van Amerika

Reizen is door het coronavirus opeens niet meer de normaalste zaak van de wereld. Daardoor is het tijdelijk ook onmogelijk om het natuurschoon van de Amerikaanse nationale parken te bekijken. Althans, niet met eigen ogen. Een virtuele tour is wél mogelijk.

De natuur in

Of u nu de gebergtes van Bryce Canyon in Utah wilt bezoeken of de vulkanen op Hawaii, het is allemaal mogelijk op het door zoekmachine Google opgezette platform Google Arts and Culture. In totaal heeft deze culturele tak van Google 5 natuurgebieden in kaart gebracht, waaronder dus de 2 eerder genoemde.

Zo werkt de virtuele tour

U kunt de rondleiding starten door op het nationaal park naar keuze te klikken. Vervolgens krijgt u een introductievideo te zien over het park. In deze video wordt Engels gesproken, maar de beelden alleen al zijn prachtig. Daarna krijgt u een 360-graden foto te zien waardoor u de omgeving in zijn geheel kunt bekijken. In deze foto ziet u ook altijd een persoon die dient als een soort gids. Hij of zij zal u – in het Engels- uitleggen wat u ziet en zodra dit verhaal klaar is popt er op uw scherm een bolletje op.Als u hierop klikt, komt u bij de volgende foto. Dit proces herhaalt zich totdat u alle 360-graden foto’s van dit gebied heeft gezien. Sommige foto’s bevatten ook aanklikbare icoontjes. Deze kunnen bijvoorbeeld verbonden zijn aan filmpjes. Op de foto hieronder een voorbeeld zodat u weet hoe dit eruit ziet.

bryce Canyon

Meer online vermaak

Google Arts and Culture bevat niet alleen rondleidingen door de nationale parken van de Verenigde Staten. U krijgt via deze site ook toegang tot allerlei online exposities van bekende musea.

Ook heel veel andere websites bieden virtueel vermaak. Zo kunt u op deze site, maxvandaag.nl, allerlei programma’s van MAX terugkijken én meedoen met Heel Nederland Thuis in Beweging. Olga Commandeur van het MAX-programma Nederland in Beweging stelt hier elke week een trainingsschema samen zodat mensen ondanks de coronamaatregelen in beweging kunnen blijven.

Daarnaast hebben wij dagelijks een vrolijke, nieuwe puzzel online staan die u kunt maken.

Videowebsite YouTube is overigens ook een bron van vermaak. U vindt hier bijvoorbeeld heel veel fragmenten van het legendarische muziekprogramma Avro’s TopPop.

(Bron: Google, archief, YouTube)

Geef een reactie