toetsenbord

Digitip: toetsenbord schoonmaken

We gebruiken het toetsenbord van de pc bijna dagelijks. Vergeet niet dit broeinest van bacteriën schoon te maken.

Toetsenbord bron van bacteriën

Een toetsenbord is viezer dan we denken. Er zitten namelijk tienduizenden bacteriën op. Uit onderzoek van de Universiteit van Arizona blijkt dat er zelfs veel meer bacteriën op een toetsenbord zitten dan op een wc-bril. Niet gek als u bedenkt dat er dagelijks vieze handen aan zitten. De meeste bacteriën kunnen gelukkig geen kwaad, maar het is niet fris. Tijd om het schoon te maken.

Computer uitzetten

Voordat u het toetsenbord schoonmaakt, is het belangrijk dat u het apparaat loskoppelt van de computer of de laptop uitzet.

Vuil verwijderen

Tussen de toetsen verzamelt zich in de loop der tijd veel vuil. Van stof tot broodkruimels. Het nestelt zich allemaal in de kieren van het toetsenbord. Begin daarom simpel met het omkeren van het toetsenbord en schud of klop een aantal keer. Wees hier vooral bij een laptop voorzichtig mee. Hierna ligt de tafel waarschijnlijk vol met vuiligheid. Zuig vervolgens eventueel met een speciaal toetsenbordstofzuigertje de laatste resten nog weg uit het toetsenbord.

Toetsenbord schoonvegen

We raden het af om de toetsen te verwijderen. Het toetsenbord is hier niet voor gemaakt. Een desinfecterende doek biedt wel uitkomst bij het schoonmaken. Veeg met de doek regelmatig over de toetsen. Om echt in alle kieren schoon te maken, gebruikt u daarna nog een wattenstaafje met ontsmettingsmiddel. Pas op met het gebruik van water bij het reinigen. Zeker bij een laptop is dit af te raden in verband met alle elektronica in het apparaat.

Vergeet tot slot niet om ook de muis mee te nemen in de schoonmaakbeurt. Want ook op dit apparaat nestelen bacteriën zich graag. In een eerder artikel vertellen we hoe u daarbij te werk moet gaan.

(Bron: SeniorWeb. Foto: Shutterstock)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.

Geef een reactie