opnieuw opstarten

Digitips over Windows computer opnieuw opstarten en het uitzetten van iPad, iPhone, Android en Mac

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand vertellen we meer over het opnieuw opstarten van een Windows computer, over het uit- en weer aanzetten van een iPad en iPhone en waarom u een Android-toestel en Mac computer regelmatig moet uitzetten.

Windows-computer opnieuw opstarten

Het opnieuw opstarten is een welkome actie bij een Windows-computer. Het verhelpt kleine problemen en updates kunnen geïnstalleerd worden. In deze Digitip vertellen we er meer over.

iPad en iPhone uitzetten, hoe doe ik dat?

Een iPhone of iPad uit- en aanzetten moet soms met meerdere knoppen tegelijk. Maar welke u moet indrukken, hangt van het type apparaat af. We zetten de verschillende opties op een rij.

Android-toestel uitzetten

Soms valt de telefoon of tablet uit omdat bijvoorbeeld de batterij leeg is. Maar zet het apparaat zelf ook eens uit. Dat is dan een soort kleine reset. Het toestel is daarna weer fris en fruitig. Zo doet u dat.

Zet de Mac regelmatig écht uit

Veel bezitters van een Mac gebruiken vrijwel altijd de sluimerstand. Het is beter de Mac of MacBook regelmatig volledig uit te zetten. Dat heeft verschillende redenen, waar we in deze Digitip op ingaan.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over een tekst kopiëren, knippen en plakken, meterstanden bijhouden in Excel, of een snellere noopoproep doen met 112NL-app? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie