Digitip

Digitips over vliegtickets kopen, fietsroutes plannen en veilig internetten onderweg

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Voor veel Nederlanders staat de vakantie weer voor de deur en voor wie er graag met de fiets op uit gaat, hebben wij deze maand tips om leuke fietsroutes te plannen. Daarnaast leggen wij uit hoe u vliegtickets kunt kopen via internet en hoe u als u onderweg bent veilig internet kunt gebruiken.

Fietsroute plannen via Google Maps

Met behulp van Google Maps kunt u mooie fietsroutes plannen. Door een begin en eindpunt te kiezen ziet u hoe ver u gaat fietsen en wat u onderweg tegen komt. Onderweg kunt u eventueel een offline kaart van Google Maps op uw smartphone gebruiken, om zo zonder internetverbinding via GPS in de gaten te houden waar u bent. Hoe het allemaal werkt leggen wij u stap voor stap uit.

Vliegtickets kopen via internet

Online een vliegticket zoeken en boeken valt in de praktijk weleens tegen. We zetten op een rij waar u op moet letten en vertellen u van welke vergelijkingssites u bijvoorbeeld gebruik kunt maken. Ook vertellen we u waar u bij het incheken en op het vliegveld vervolgens rekening mee moet houden.

Veilig internetten onderweg

Tijdens de vakantie, maar ook op andere momenten wilt u wel eens buiten de deur kunnen internetten. En dan wel graag veilig, maar elk openbare netwerk is in principe een veiligheidsrisico. Dus bij het gebruiken van wifi en bijvoorbeeld internetbankieren zijn er wel een aantal zaken waar u dan extra op moet letten.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over het uitzetten van groepsgesprekken in WhatsApp, de cloud, of een telefoonnummer blokkeren? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    Het gepeupel gaat één keer per jaar op vakantie, hooguit twee keer. Ga voor die paar tickets naar een gewoon reisbureau, waar je vragen kunt stellen, advies en hulp krijgt. Je betaald dan iets meer maar loopt niet het risico dat je voor onaangename verrassingen staat op het moment van vertrek. Ik heb de afgelopen week bij Tomas Coock in Dendermonde tickets gekocht voor Yerevan, met assistentie omdat mijn vrouw moeilijk loopt, bijbetaald voor een extra koffer. Je betaald iets meer als via internet, maar alles is goed geregeld en vastgelegd. En achteraf kun je verhaal halen. Een paar jaar geleden, waren onze koffers beschadigd (gaten in de hoeken). Op de airport werd ik afgezeikt door een Pools sprekende trut. Ze weigerde Engels te spreken. De telefoon werd later niet opgenomen (dagen lang) Thuis gekomen ben ik even bij Tomas Coock binnengelopen en met één telefoontje (in het Nederlands) was het geregeld. We konden twee nieuwe koffers kopen, bij een aangewezen winkel in de buurt en de rekening was al betaald. Vergeet die internet verslaving, … Vergeet die internet ziekte.