Google Maps

Digitips over Google Maps, fietsen met een smartphone en over gps en dataverbruik

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand vertellen we u wat u kunt doen met Google Maps, wat er wel en niet mag bij het gebruiken van een smartphone op de fiets en over gps en dataverbruik.

Google Maps offline gebruiken

Google Maps is een handige app om de weg mee te vinden. Via de app kunt u gedetailleerde kaarten bekijken van de hele wereld. U gebruikt de app via de internetverbinding en dat kost geld. Maar met de offlinemodus kunt u ook zonder internetverbinding een gebied bekijken op straatniveau. In de digitip Google Maps offline gebruiken vertellen wij u hoe u dit doet.

Smartphone op de fiets, wat mag wel en niet?

Appen op de fiets leidt af, waardoor er te weinig aandacht is voor het overige verkeer en het risico op ongelukken toeneemt. Om die reden heeft het kabinet per 1 juli 2019 een app-verbod ingesteld. Maar hoe zit dat in het geval van bellen, navigeren en muziek luisteren? Bekijk de antwoorden.

De buurt verkennen met Google Maps

Wilt u weten of er een gezellig restaurant of café op loopafstand van uw nieuwe woning zit? Met de kaartenapp Google Maps kunt u dat eenvoudig bekijken. Fijn is dat Google vaak ook weet of andere mensen de plek leuk vonden en hoe druk het er is. Handig dus als u ergens naartoe gaat. Zo werkt het.

Gps en dataverbruik

Gps is een afkorting van global positioning system, een vinding van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Een navigatiesysteem of navigatie-app op de telefoon gebruikt gps om te laten zien waar u bent en naartoe moet om op een bestemming te komen. Maar hoe zit het met dataverbruik? Bekijk de digitip hierover.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over dichtstbijzijnde pinautomaat vinden, slecht wifi-signaal verbeteren en letters vergroten in WhatsApp-gesprekken? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie