Digitips voor de vakantie

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. De nieuwste Digitips staan weer voor u klaar en deze keer leert u onder andere hoe u een route plant met Google Maps. Reuze handig tijdens de vakantietijd! 

Foto’s opslaan in Google Foto’s

Google biedt de mogelijkheid om (vakantie)foto’s in een online opslagruimte op te slaan. Dit kan op 2 manieren: handmatig en via een speciaal programma. De foto’s komen na het uploaden in het overzicht te staan en eventueel ook in een album. Beide opties van opslaan leggen wij aan u uit.

Route plannen

De website Google Maps is reuze handig om een straat of stad op te zoeken, maar ook voor het plannen van een ritje leent de site zich prima. We leggen u stap voor stap uit hoe u uw route kunt samenstellen en eventueel ook uitprinten.

Veiligheidsrisico’s

Tenslotte zetten wij deze maand de bekendste veiligheidsrisico’s waar u mee te maken kunt krijgen op een rij: phishing, whaling, malware, ransomware en spam. Wat is bijvoorbeeld het doel van Malware en hoe zorgt u ervoor dat u hier geen last van krijgt?

Ook over privacy, veilig uw bankzaken online regelen en het opschonen van uw apparaten hebben wij goede tips. Bekijk snel welke digitips wij inmiddels voor u hebben! Volgende maand vindt u weer 3 nieuwe tips op MAX Vandaag.

Geef een reactie