phishing

Digitips over veilig internetten

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze keer over veilig internetten: hoe herkent u een veilige website, kunt u veilig omgaan met apps en herkent u het verschil tussen spam en phising? Lees het in de Digitips van oktober.

Veilig omgaan met apps

Buiten de apps die standaard op een mobiel staan kunnen apps ook gedownload worden. Daarbij is het zaak om goed op te letten, want apps van dubieuze afkomst kunnen voor problemen zorgen. Wij vertellen u waarop u kunt letten bij het kiezen en downloaden van apps.

Herken een veilige website

Veel websites zijn tegenwoordig beveiligd. Wij zetten voor u op een rijtje hoe u dit in verschillende browsers, zoals Internet Explorer en Chrome kunt herkennen.

Het verschil tussen spam en phising

Sommige e-mails, zoals ongevraagde reclame zijn alleen hinderlijk, maar er zijn ook e-mails die schadelijk kunnen zijn, de zogenaamde phising-mails. Wij leggen het verschil uit en vertellen u hoe u ermee om kunt gaan.

Meer Digitips

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over een selfie maken, contactloos betalen met de smartphone of uw gegevens bij MijnOverheid? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een antwoord

Reactie

  1. oosterwijck says:

    Op een dag, toen ik Google Chrome opende, kreeg ik een Russische melding/verwijzing rechts onder in de hoek voorzien van een rode ster. De tekst is elke dag anders. Ik open deze melding/verwijzing nooit. Maar het is zéér hinderlijk. Elke avond, voor het slapen gaan, verwijder ik de browser geschiedenis van internet. Reinig ik mijn harde schijf. Open de virusscan, (ik heb nooit een virus). Maar de Russische melding met de rode ster is elke nieuwe dag weer opnieuw aanwezig. Ik heb al een keer Google Chrome verwijderd en opnieuw geinstalleerd. maar de Russische melding/verwijzing met de rode ster blijf terugkomen. Wat kan ik nog meer doen om deze ongevraagde opdringerigheid te verwijderen?