selfie

Digitip: neem een selfie

Een selfie is een zelfportret, gemaakt met bijvoorbeeld de smartphone. Tijdens een weekendje weg of op vakantie schieten mensen tegenwoordig foto’s van zichzelf om te delen met het thuisfront. Via WhatsApp bijvoorbeeld. Maar zo’n zelfportret kan ook gebruikt worden als profielfoto in WhatsApp of op Facebook. Hoe maakt u een selfie met de smartphone?

Frontcamera

De meeste telefoons hebben 2 camera’s: eentje aan de achterkant en eentje aan de voorkant. Dat zijn respectievelijk de backcamera en frontcamera. Een selfie maakt u met die laatste. De gebruiker ziet dan namelijk zichzelf en dat fotografeert het gemakkelijkst.

Bij het starten van de camera-app staat standaard de camera aan de achterkant geselecteerd. Tik op het camera-icoon met pijl om de camera aan de voorkant te activeren. Richt op uzelf en maak de foto zoals u gewend bent!

Selfietips

Een selfie maken is gemakkelijk, maar met onderstaande tips maakt u gegarandeerd selfies die er ook nog eens leuk uitzien.

 • Niet recht van voren
  Neem de selfie niet recht van voren. Uw gezicht wordt er heel plat door. Richt een beetje naar links of rechts zodat dieptewerking ontstaat.
 • Van boven
  Richt de smartphone hoger dan het gezicht. Daardoor lijkt u jonger en slanker.
 • Licht
  Let op voldoende licht. Liefst daglicht. Ga binnen zo dicht mogelijk bij een raam staan met uw gezicht in de richting van het raam.
 • Achtergrond
  Wat gebeurt er achter u? Zijn er geen storende elementen in beeld?

(Bron: SeniorWeb)

Bekijk ook filmpjes met praktische tips voor fotograferen met een mobiele telefoon, deel 1 en deel 2.

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn. 

Geef een antwoord