vergrendelen

Digitips over sneltoets aanmaken, verouderde iPad en vergrendelen van de computer

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand leggen wij u uit hoe u eenvoudig een sneltoets kunt aanmaken voor lastige woorden, waarom een verouderde iPad nog veel waarde heeft en hoe u uw computer vergrendelt.

Sneltoets aanmaken op mobiel apparaat (iOS/Android)

Wilt u vermijden om elke keer een bepaald lastig of lang woord te typen, zoals uw e-mailadres? Maak er dan een sneltoets voor aan. We leggen uit hoe u dat doet voor een iPhone of iPad en voor Android toestellen.

Wat heeft u aan een oude iPad?

Sinds het bestaan van de iPad zijn er slechts 9 jaren verstreken, maar toch zijn de eerste versies nu verouderd te noemen. Toch zijn ze zeker niet waardeloos. U kunt ze nog op vele manier gebruiken.

Computer vergrendelen na gebruik

Met een vergrendelingsscherm voorkomt u dat er zomaar op uw computer gekeken kan worden als u er even niet achter zit. Alleen na het invoeren van een wachtwoord wordt het apparaat weer actief. We vertellen u hoe u dit instelt.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over het uitzetten van groepsgesprekken in WhatsApp, veilig internetten onderweg, of vliegtickets kopen via internet? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie