risico's accu of batterij opladen

Digitips over de brandgevaarlijkheid van opladers en accu’s, iDEAL en automatisch verbinden met wifi uitzetten

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze keer leest u over de brandgevaarlijkheid van opladers en accu’s, de veranderingen bij iDEAL en hoe u het automatisch verbinden met wifi kunt uitzetten.

Wanneer zijn opladers en accu’s brandgevaarlijk?

Veel apparaten hebben tegenwoordig een oplaadbare batterij, zoals een smartphone, tablet en laptop. Vergeet bovendien de draagbare radio, e-reader, smartwatch, robotstofzuiger en elektrische fiets niet. In elke accu zitten brandbare chemische stoffen. Bij brand komt er dan ook giftige rook vrij. Gelukkig gebeurt het zelden dat dit onderdeel spontaan vlam vat. De accu’s voldoen namelijk aan allerlei strenge veiligheidsvoorwaarden. Hierdoor is de kans op een brand bij normaal gebruik echt heel klein. Wel is het verstandig om zorgvuldig met accu’s om te gaan. We leggen uit hoe u het risico vermindert, door apparaten verstandig te gebruiken.

Wat is het nieuwe iDEAL?

De lente van 2024 brengt een vernieuwd iDEAL met zich mee. Uiterlijk 1 juli is de vernieuwing volledig doorgevoerd. De komende periode krijgt u er dus mee te maken. De eigen bank laat weten wanneer het nieuwe iDEAL voor u klaarstaat. We vertellen wat u gaat merken van de nieuwe betaalpagina, persoonlijke profielen en ‘snel bestellen’.

Wel of niet automatisch met wifi verbinden?

Telefoons, tablets en computers kunnen automatisch verbinden met een wifi-netwerk. Ze slaan namelijk de inloggegevens op als u een keer verbinding maakt met een netwerk. Handig thuis, want zo hoeft u niet elke dag het wachtwoord in te vullen. Maar buitenshuis is het riskant. Want het apparaat maakt verbinding met een wifi-netwerk van anderen. Het is dus beter om dat automatisch verbinden vanaf nu uit te zetten buitenshuis. We vertellen hoe u regelt dat uw toestel het wifi-netwerk vergeet.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over een online uitnodiging maken, websites beter leesbaar maken en hoe u aan gratis luisterboeken komt. Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben.

Geef een reactie

Reactie

  Dirck says:

  Ik heb bewust aan gelaten, hij zoekt alleen waar wachtwoord is opgeslagen uit lijstje en dat is veiliger.
  Thuis, bij familie of bieb en ook Gemeentehuis voor vergaderen en Ex werkgever staat er ook nog in.
  Wel moet je soms even kijken waar je in gaat loggen als je Bank zaken wilde doen of E mail gaat ophalen in openbare ruimte.

  Er zijn Laptops en Telefoons waar je Netwerken per stuk altijd aan of altijd uit kunt zetten.
  Alleen opgeslagen in lijst pakt mijn Laptop en Telefoon waar ik minder mee doe, geen mail of bankzaken valt weinig te halen.
  Je kunt dan met Prepaid en alleen gratis Wifi mooi een Navigatie opladen en de weg vinden.
  Bieb, Mc Donalds, pompstations en zo leer je waar je dat kunt verwachten.
  Ook vele Supermarkten binnen beperkte snelheid maar wel online voor even Navigatie te gebruiken.

  Maar daarom heb ik niet alles op mijn telefoon gezet, alleen wat iedereen mag weten.