wifi

Digitips over roamingkosten en op reis wifi gebruiken

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. De nieuwste Digitips staan weer voor u klaar en deze keer geven wij u tips waar u deze vakantieperiode goed gebruik van kunt maken.

Wat betekent het afschaffen van de roamingkosten?

Wie in een ander land zijn smartphone gebruikt, doet dat via het netwerk van een buitenlandse aanbieder en daar kunnen extra kosten aan verbonden zijn. Per 15 juni 2017 zijn die extra kosten voor roaming echter afgeschaft binnen de EU. Wat houdt het in, in welke landen kunt u hier gebruik van maken en welke uitzonderingen zijn er? U leest het in de Digitip over het afschaffen van de roamingkosten.

Beveilig WhatsApp met tweestaps-verificatie

WhatsApp heeft een optionele functie om een WhatsApp-account extra te beveiligen. Het zogenoemde verificatie in 2 stappen. Wat dit precies is en hoe u dit kunt instellen op een Adroid-toestel of iPhone lees u in deze Digitip.

Wifi veilig gebruiken als u onderweg bent

Veel mensen hebben een wifi-verbinding thuis. Maar ook op steeds meer openbare plekken kunt u gebruikmaken van een wifi-netwerk. In bijvoorbeeld cafés, winkels, hotels, het openbaar vervoer en op de camping kunt u het internet opgaan met behulp van wifi-hotspots.  Meestal is het gebruik van deze wifi-spots gratis, maar soms wordt er een klein bedrag gevraagd om in te kunnen loggen. Deze internetverbindingen zijn natuurlijk heel handig, want u kunt overal uw e-mail bekijken of de vertrektijd van de trein opzoeken. Maar is dat wel veilig? Lees onze Digitip erover.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over nepnieuws herkennen, bellen met WhatsApp en DigiD? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie