contactloos betalen

Digitips over contactloos betalen en betalen op internet

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze keer over contactloos betalen en betalen op internet. Contactloos betalen is alweer een poosje mogelijk in Nederland. Maar wat houdt het in en is het veilig?

Hoe werkt contactloos betalen?

Als u een bankpas of smartphone heeft met daarop de speciale chip om contactloos te betalen, dan heeft u verder alleen een betaalautomaat nodig die hiermee kan communiceren. Hoe het allemaal in zijn werk gaat leggen wij u uit in de tip over contactloos betalen.

Contactloos betalen met de smartphone

Met de bankpas contactloos betalen doen inmiddels al vele mensen. Het is daarnaast ook mogelijk om met de smartphone af te rekenen. Hoe dit werkt en of het net zo veilig is leest u in de tip over contactloos betalen met de smartphone.

Betalen op internet

PayPal, iDEAL, met de creditcard, er zijn veel manieren mogelijk om uw betalingen te doen via internet. We zetten de mogelijkheden voor u op een rij en vertellen hoe via de verschillende methodes kunt betalen.

Meer Digitips

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over berichten intrekken op WhatsApp, wat u allemaal kunt doen met uw DigiD, en in Word teksten omzetten naar tabel? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een antwoord

Reactie

    oosterwijck says:

    Ik wacht zolang mogelijk met contactloos betalen, totdat de techniek zover gevorderd is, dat er geen criminelen een kans krijgen, om met mijn geld vandoor te gaan. Ik kreeg een maand geleden een opdringerige mededeling van mijn bank, met een demonstratiefilmpje, dat er iets te veranderen staat. Ik hoefde alleen even een App te installeren en er zou een wereld voor mij open gaan. Ik had een korte tijd de mogelijkheid om van het “oude” en het nieuwe systeem gebruik te maken en dan zou het oude systeem komen te vervallen. De bank ging er gemakshalve vanuit, dat ik zit te wachten op, bankieren met mijn smartphone. Ik heb vriendelijk een bericht terug gestuurd, dat ik van bank ga wisselen, zodra het “Oude” bankieren niet meer mogelijk is. Het zal mij benieuwen.