max

De fonkelnieuwe programmering van MAX

Bij de start van een nieuw tv-seizoen hoort natuurlijk ook een overzicht van wat u van MAX de komende tijd kunt verwachten. Van de nieuwe serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen, een documentaireserie over de familie Van der Valk tot de laatste reeks van Dokter Deen en nieuwe programma’s als Nederland op Film en Laat mij maar lopen. Hieronder een overzicht van wat u in het najaar van 2017, tijdens de feestdagen van 2017 en in het voorjaar van 2018 van MAX kunt verwachten. 

Afscheid van de Generaal

Op donderdag 5 oktober 2017 wordt luitenant-admiraal Rob Bauer benoemd tot de nieuwe Commandant der Strijdkrachten. Na een intensieve periode van 5 jaar draagt generaal Tom Middendorp tijdens de Ceremoniële Commandowisseling het commando over de Nederlandse krijgsmacht aan hem over. MAX doet live verslag van deze indrukwekkende ceremonie op het Binnenhof in Den Haag.

Die avond zendt MAX Afscheid van de Generaal uit. In deze documentaire maakt de kijker kennis met generaal Tom Middendorp. Wat bewoog de hoogste militair van Nederland de afgelopen jaren en voor welke keuzes kwam hij te staan in tijden van enorme bezuinigingen?

Jonge Valken

In de unieke documentaireserie Jonge Valken zetten 6 personen uit de 4e generatie van Van der Valk de hoteldeuren open voor een exclusief kijkje achter de schermen bij een van de grootste familiebedrijven van Nederland. Benieuwd naar de eerste beelden? Vanaf 18.00 uur zijn deze te bekijken via deze link.

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk laat zien wat er met de donaties aan Stichting MAX Maakt Mogelijk wordt gedaan voor kwetsbare ouderen over de grens. Jan Slagter bezoekt ouderen en houdt kijkers op de hoogte van de projectontwikkelingen. Ook in eigen land is MAX Maakt Mogelijk actief: speciale en ontroerende wensen van ouderen worden in vervulling gebracht en bijzondere mensen worden in het zonnetje gezet. In komend seizoen bezoekt Jan Slagter onder andere het dorp Stefanesti in Moldavië, waar maar liefst 267 huisjes geen toegang hebben tot stromend water.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Maak kennis met Hendrik Groen in de nieuwe dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen. In een dagboek beschrijft Hendrik zijn leven in een verzorgingstehuis in Amsterdam Noord. Want hij mag dan wel oud zijn, hij is nog lang niet dood! Samen met enkele andere bewoners van het verzorgingstehuis richt hij de rebellenclub Omanido op: oud maar niet dood. Immers, waarom zou het leven alleen nog moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde? Benieuwd naar de eerste beelden?

Bed & Breakfast

Goed nieuws voor fans van Bed & Breakfast: zowel in het najaar van 2017 als in het voorjaar van 2018 keert het populaire programma met nieuwe afleveringen terug op de beeldbuis. Het format is onveranderd: 3 B&B-collega’s komen bij elkaar over de vloer om elkanders accommodaties te testen. Ze leggen hun gasten zo goed mogelijk in de watten. Aan het eind volgt de verlossende uitslag: welke Bed & Breakfast krijgt de beste beoordeling?

Operatie Live

Ook Operatie Live komt terug! Voor de zesde keer laat MAX kijkers zowel voor als achter de schermen aanwezig zijn bij een bijzondere operatie. Nederland krijgt dit keer de mogelijkheid om over de schouders van deskundige chirurgen mee te kijken bij een borstvervangende operatie. Dionne Stax neemt de presentatie van het indrukwekkende Operatie Live op zich.

Met het Mes op Tafel

Kennis hebben, goed kunnen rekenen, slim kunnen spelen en een getalenteerd bluffer zijn; dat zijn de karaktereigenschappen waarover een kandidaat van Met het Mes op Tafel moet beschikken. De deelnemers pokeren tegen elkaar met antwoorden op vragen. Presentator Herman van der Zandt en huispianist Klaas van Dijk maken iedere uitzending het plaatje compleet.

Erica op Reis

Reisliefhebbers zitten goed met Erica op Reis. In de 2 voorlopig laatste afleveringen van het MAX-reisprogramma reist Erica Terpstra af naar Azië en bezoekt hier China en Vietnam. Ze ontmoet inspirerende mensen en leert bijzondere culturen kennen.

Last Tango in Halifax

Fans van Last Tango in Halifax kunnen genieten van het derde seizoen van de Britse serie! In Last Tango in Halifax staat de romance tussen Celia en Alan centraal. De 2 waren in hun tienerjaren verliefd, maar door een samenloop van omstandigheden verloren ze elkaar uit het oog. Op een dag vinden ze elkaar terug via het internet. Maar zelfs na al die jaren verloopt deze liefde niet zonder problemen.

Geef om je hersenen

In Geef om je hersenen alles over de werking van het brein en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hersenonderzoek. Bevlogen wetenschappers, waaronder hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, laten zien hoe de hersenen werken en hoe groot de impact is als er iets misgaat.

Feestdagen bij MAX

Ook tijdens de feestdagen pakt MAX uit met speciale of feestelijke programma’s:

In samenwerking met KRO-NCRV pakt MAX weer groots uit met het Zapp Sinterklaasfeest. In de Jaarbeurs in Utrecht viert de Sint traditiegetrouw zijn verjaardag. Naast de Sint en zijn Pieten komen ook K3, Mega Mindy en bekende Zapp-presentatoren langs op het gezellige feest.

Prominente Nederlanders blikken in Recht van Spreken, samen met presentatrice Elles de Bruin, terug op hun werk en leven. Deze feestdagen kan worden gekeken naar 2 openhartige gesprekken, waarin oud-premier en markant CDA-politicus Dries van Agt en oud-journalist en programmamaker Aad van den Heuvel hun verhaal doen.

Naar traditie zendt MAX ook dit jaar weer een klucht uit; als Harrie Vermeulen zich laat overhalen om zich voor te doen als de aanstaande echtgenoot van een jong meisje, wordt hij in een draaimolen van onbetaalbaar grappige verwikkelingen geslingerd. In Harrie en Twee Meesters sleurt Jon van Eerd op zijn eigen unieke manier het publiek mee in een dolkomische wervelwind van gierende intriges en koddige misverstanden.

Nederlandse militairen, politieagenten en de Marechaussee zijn vaak maandenlang ver van huis zonder vrienden, familie en hun geliefden. Het gemis is tijdens de feestdagen vaak extra aanwezig. MAX en Defensie hebben samen Missie MAX in het leven geroepen. Jan Slagter brengt nieuwjaarswensen van het thuisfront bij militairen over de hele wereld.

MAX Proms laat duizenden mensen ieder jaar genieten van livemuziek en sfeervolle optredens. Internationale en nationale sterren staan bij elkaar op de bühne en staan garant voor één groot feest. Dit jaar maken onder anderen Jermaine Jackson, Xander de Buisonjé en Glennis Grace hun opwachting.

Ook dit jaar zendt MAX het Trouw Kerstconcert uit, een sfeervol concert speciaal voor vrijwilligers in samenwerking met het dagblad Trouw. Vanuit de Grote Kerk in Den Haag met optredens van bekende artiesten. Een muzikale ode aan alle vrijwilligers in Nederland.

In de MAX Maakt Mogelijk Kerstspecial krijgen ouderen die het moeilijk hebben een onvergetelijke Kerst! Familieleden die elkaar al jaren niet gezien hebben, worden herenigd om de feestdagen samen door te brengen. En Jan Slagter verrast ouderen die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden en die nog één grote wens hebben.

Tot slot is er de extra feestelijke uitzending van Tijd voor MAX. Hierin blikken Sybrand en Martine met bijzondere gasten terug op het voorbije jaar én nemen alvast een voorschot op wat er in 2018 allemaal staat te gebeuren. Inzakken is er niet bij: de Tijd voor MAX Oudejaarsshow belooft weer een knaller te worden!

In 2018 brengt MAX nieuwe afleveringen van bekende titels, maar ook fonkelnieuwe programma’s! 

Nederland op Film

Voor Nederland op Film wordt Nederland opgeroepen om eigen oude filmbeelden in te sturen. Met deze beelden wordt een televisieserie gemaakt, waardoor een document met bijzondere historische waarde ontstaat. Elke aflevering staat een ander thema centraal, waarmee als leidraad het verhaal van Nederland door de jaren heen wordt verteld.

Nationaal Debat

Het Nationaal Zorgdebat van MAX in januari 2017 was een groot succes. Veel kijkers zagen hoe Elles en Bruin en Cees Grimbergen diverse pijnpunten in de zorg aan ouderen blootlegden. Ook in 2018 volgt een aantal grote debatten over kwesties die Nederlanders bezighouden onder de titel: Nationaal Debat.

Carnaval 2018

MAX neemt ook in 2018 de kijkers weer mee op sleeptouw tijdens één van de grootste volksfeesten van Nederland: Carnaval 2018, waardoor de carnavalsgekte in verschillende steden van dichtbij kan worden meebeleefd. Er kan worden genoten van mooie optochten, de carnavalsgekte in de straten en verschillende interviews met carnavallend Nederland.

Dokter Deen

Voor het allerlaatste seizoen van Dokter Deen kruipt Monique van de Ven wederom in de huid van de gepassioneerde huisarts Maria Deen. Op het pittoreske Vlieland, de thuisbasis van de huisarts, staat ook komend seizoen weer een hoop te gebeuren.

Vaarwel Nederland

In de jaren 50 waagden veel Nederlanders de oversteek naar het zogenoemde ‘nieuwe land’. Maar liefst één op de drie Nederlanders overwoog in 1948 het land te verlaten. Ruim een half miljoen mensen stapten ook daadwerkelijk op de boot, op zoek naar avontuur, vrijheid, werk en ruimte. In de documentaireserie Vaarwel Nederland volgt MAX het spoor van deze gelukszoekers.

MAX Masterclass

Hij is hoogleraar neuropsychologie en bewegingswetenschappen, wordt op handen gedragen door zijn studenten en kan als geen ander op een laagdrempelige manier vertellen over de complexe werking van ons brein. We hebben het natuurlijk over Erik Scherder! Speciaal voor MAX geeft hij in MAX Masterclass 3 colleges over ons meest tot de verbeelding sprekende orgaan: de hersenen.

The Mother of Beauty

In de indrukwekkende documentaire The Mother of Beauty wordt antwoord gegeven op de vraag: wat is de betekenis van schoonheid? Emmeline Snively, de geestelijk moeder van Marilyn Monroe, creëerde een nieuw schoonheidsideaal in het naoorlogse Hollywood. De ideeën van Miss Snively leven nog steeds bij haar modellen, die nu rond de 90 jaar oud zijn.

Liever dood dan vermist

Regisseur Gisèla Mallant en interviewer Frénk van der Linden volgen in Liever dood dan vermist de Bergingsdienst van de Koninklijke Luchtmacht. Talloze neergestorte vliegtuigtoestellen uit de Tweede Wereldoorlog, in veel gevallen mét bemanningsleden, blijken tot op de dag van vandaag niet te zijn geborgen. In Liever dood dan vermist wordt onder andere een poging gedaan om een Engels vliegtuig in het Friese Wartena te lichten.

Van onschatbare waarde

4 kamers, 4 experts en 1 verkoper met een missie: een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor zijn of haar topobject. Van onschatbare waarde, het programma waarin verkopers van bijzondere spullen de unieke kans krijgen om hun object te verkopen aan 4 experts komt terug bij MAX!

De Eilanden

Lang bestond het plan om het Waddengebied in te polderen. Uiteindelijk werd dit geen realiteit. Zodoende vormen de eilanden vandaag een soort vrijplaatsen. Plekken waar de woeste natuur nog heerst, de mens zichzelf kan zijn en de tijd tradities vormt. Op het vasteland lijkt alles strak, gejaagd en geregeld. Op de eilanden voelt alles vrij en dynamisch aan. Van eb naar vloed, langs de regels en lokale wetten, tot het leven met de boot. Maar is dat zo of geloven we dit gewoon graag? In De Eilanden neemt schrijver en presentator Midas Dekkers 6 afleveringen én een jaar de tijd om deze complexe vraag te beantwoorden.

Ben Oude NijHuis

In oktober 2017 gaan de deuren van het Ben Oude NijHuis open, een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Een initiatief van MAX-directeur Jan Slagter: Goede zorg, met veel handen aan het bed, voor mensen met een kleine beurs. Een prachtig plan. Maar hoe realiseer je dat? Het is te zien in de documentaire Ben Oude NijHuis.

Laat mij maar lopen

In het gloednieuwe Laat mij maar lopen volgt MAX zeven pelgrims die in 3 weken 500 kilometer afleggen om uiteindelijk in Santiago de Compostela uit te komen. 4 vrouwen en 3 mannen tussen de 25 en 75 jaar maken een tocht zonder enkele vorm van luxe. Uitgerust met slechts een rugzak en een paar goede loopschoenen. De wandelaars lopen op hun eigen tempo, kennen elkaar niet en hebben ieder hun eigen redenen om de prachtige, maar vaak barre en zware tocht te lopen.

De Kunstdetective

De serie De Kunstdetective volgt de Nederlandse kunstdetective Arthur Brand tijdens zijn speurtochten naar gestolen kunst. Brand behoort tot de internationale top in zijn vakgebied. Zijn vondst van tientallen kunstvoorwerpen uit de collectie van Adolf Hitler werd zelfs wereldnieuws.

Geef een reactie

Reacties (13)

  Miepeloen says:

  Heb ik gisteren voor de zoveelste keer naar een herhaling van “Droomhuis gezocht” gekeken. Ik dacht dat we nieuwe afleveringen te zien kregen.

   MAX Vandaag says:

   Beste Miepeloen, bedankt voor uw reactie. Op 20 en 27 september zijn inderdaad nieuwe uitzendingen van Droomhuis Gezocht uitgezonden. Het is nog niet bekend wanneer de rest van het nieuwe seizoen te zien zal zijn, maar dat zullen we op de programmapagina bekend maken.

  abuijting says:

  Mooie programma,s voor 2017/2018.
  Wat is mis zijn de Engelse kostuum drama,s en tv serie,s zoals Coronationstreet , Emmerdale,Eastenders etc.
  vr. gr. Ans

  mariettepenning says:

  De mooie serie die Max altijd in augustus uitzendt “Aplace to call home 5e seizoen vergeten jullie toch niet he zo’n fantastische serie mag Max niet overslaan, ik reken er op. Ik ben het ook eens met een van de reacties dat er wat meer costuumdrama gegeven moet worden in de trant van Downtan Abbeye en Jane Austin. Wij als Max leden houden daarvan en zijn blij dat wij niet naar die vreselijke programma’s van Idols en de Voice hoeven te kijken.

  cari says:

  Heb het al eerder aangekaart maar zou het leuk vinden, en met mij anderen, om de resultaten van Gezond Verstand te vragen aan de kijkers vooral die, die net getest zijn. Wie heeft er wat mee gedaan en met welk resultaat.

  Overstekend wild says:

  Graag zou ik jullie Omroep Max, ter voorbereiding op het programma Laat mij maar lopen, een exemplaar van mijn boek willen sturen. Het heet Overstekend wild, en ik heb het boek geschreven nadat ik de Pelgrimstocht 830 km naar Santiago heb gelopen. Van veel lezers hoor ik dat het zo herkenbaar is. Stuur mij in een PB het adres en contactpersoon en dan stuur ik een gratis boek. Ik verheug me nu al op jullie uitzendingen! warme groet, Conny

  hans.elbers says:

  Zag vannavond een progamma met Mv Hertzenberg en die sprak over,,ik weet niet of ik het goed zeg,, maar ze had het over fagge, mijn vrouw heeft al jaren last van een blaasontsteking niks helpt meer,,al een heel veel antiebiotica gehad maar die eerken niet kunt u mijn vrouw misschien helpen met dit middel.

   MAX Vandaag says:

   Beste Hans Elbers, bedankt voor uw bericht. Waarschijnlijk bedoelt u bacteriofagen? Wij hebben daar in maart aandacht aan besteed: https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/gezondheid-sport/zijn-bacteriofagen-de-oplossing-voor-antibioticaresistentie/

   Ella55 says:

   ik heb het programma gisteren ook gezien, het ging over bacteriofagen, u kunt op zorg.nu verder kijken, de kliniek die de fagen kweekt zit in Georgie, kliniek heet Eliava Instituut. Het best kunt u overleggen met uw huisarts en kijken op zorg.nu groetjes Ella

  Ella55 says:

  erg leuk en mooi dat Dr Deen weer komt, fantastisch serie, wanneer start de serie, is dat in januari??? groet Ella

   MAX Vandaag says:

   Beste Ella 66, bedankt voor uw reactie. Dat is nog niet bekend, maar via de Facebookpagina, https://www.facebook.com/dokterdeen, wordt u op de hoogte gehouden en als er meer bekend is wordt het daarnaast op de programmapagina vermeld: https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/dokter-deen/

  TamaraP says:

  Ik zou het geweldig vinden als er weer een nieuwe serie Krasse Knarren zou komen. Ben echt gefascineerd door het onderzoek van Ellen Langer en de invloed van geest op lichaam.

  malepat says:

  Waarom wordt Mylou Frencken niet vermeld als meebepalende presentator van MHMOT?