Hendrik Groen

Nieuw bij MAX! Het geheime dagboek van Hendrik Groen: Zolang er leven is

Hendrik Groen is terug! Het tweede deel van de MAX-dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen is te zien vanaf maandag 14 oktober 2019. Het vervolg van de serie is gebaseerd op het boek Zolang er Leven is: Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen.

Uitgeschreven

Hendrik Groen heeft een jaar lang geen pen aangeraakt. Uitgeschreven was hij, na de dood van z’n geliefde Eefje. Het beetje glans dat Omanido nog aan het leven gaf, verdween nadat zij uit het leven weggleed. Maar wanneer Hendrik Eefjes oude computer krijgt, besluit hij de draad weer op te pakken. Hendrik begint weer te schrijven. Wachten op de dood kan altijd nog! En samen met Evert, Edward, Graeme, Ria, Antoine en Grietje besluit Hendrik ook z’n rebellenclub Omanido nieuw leven in te blazen. Dit is hard nodig, want Stelwagen lijkt nogal wat plannen te hebben met het verzorgingstehuis…

Bewonerscommissie

De Omanido’s richten een bewonerscommissie op, maken nieuwe vrienden, plannen mooie uitjes, maken weer veel trammelant én gaan eindelijk op dat wijnreisje naar Frankrijk. Een reis die Eefje al helemaal had gepland… Hendrik en zijn Omanido’s zijn terug, en hoe! Zolang er leven is, gaan zij door.

Carry Tefsen

De rol van Hendrik Groen wordt opnieuw vertolkt door Kees Hulst en de rol van Evert door André van Duin. Eén van de toevoegingen aan de cast is niemand minder dan Carry Tefsen. Zij vervult de rol van Leonie; een directe en zorgzame vrouw die ook lid is van Omanido.

Het scenario van Het geheime dagboek van Hendrik Groen: Zolang er leven is werd geschreven door Martin van Waardenberg, de regie is opnieuw in handen van Tim Oliehoek.
Cast Het geheime dagboek van Hendrik Groen: Zolang er leven is bestaat uit onder ander Kees Hulst (Hendrik Groen), André van Duin (Evert), Carry Tefsen (Leonie), Coby Timp (Grietje), Dries Smits (Edward), Rob van Meeberg (Graeme), Ad van Kempen (Antoine), Rick Nicolet (Ria), Anne Lamsvelt (Coby de Roos), Rosa Reuten (Directrice Stelwagen), Tina de Bruin (Tine), Frieda Pittoors (Eugenie La Croix) en Ali Çifteci (Oktay Dürüst).

Hendrik Groen met audiodescriptie

Speciaal voor blinden en slechtzienden wordt Het geheime dagboek van Hendrik Groen: Zolang er leven is uitgezonden met audiodescriptie. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is, bijvoorbeeld de personages, gezichtsuitdrukkingen, locaties en ontwikkelingen in de verhaallijn, waardoor ook blinden en slechtzienden het verhaal goed kunnen volgen.

Over het eerste deel Het geheime dagboek van Hendrik Groen

In een dagboek beschrijft Hendrik Groen zijn leven in een verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Hij mag dan wel oud zijn, hij is nog lang niet dood. Samen met enkele andere bewoners van het verzorgingstehuis richt hij de rebellenclub Omanido op: oud maar niet dood. Want, waarom zou het leven alleen nog moeten bestaan uit koffie drinken achter de geraniums en wachten op het einde? Het eerste deel van Het geheime dagboek van Hendrik Groen wordt vanaf 9 september 2019 elke werkdag herhaald rond 16.20 uur bij MAX op NPO 1.

De nieuwe serie van 12 afleveringen van Het geheime dagboek van Hendrik Groen: Zolang er leven is, is te zien vanaf maandag 14 oktober 2019 om 22.15 uur op NPO 1. 

Geef een reactie

Reacties (3)

 1. Frekie says:

  jammer ik had mij opgegeven voor figurant ,niets gehoord volgende keer beter hopelijk .
  met vriendelijke groet J.F van Buiten

 2. Okidokie says:

  Ik hoorde vandaag van mede senioren bewoners dat de serie Dagboek van Hendrik Groen voor de mensen te laat op de avond is. Mijn vraag is: kan het vroeger op de avond en is er een herhaling overdag en zo ja op welke dag en hoe laat.
  Zal het zeer waarderen als ik hier een antwoord op krijg om door te geven aan mijn medebewoners.
  Vriendelijke groet,
  Okidokie

  1. MAX Vandaag says:

   Beste Okidokie, bedankt voor uw reactie. Helaas heeft MAX geen zeggenschap over het tijdstip van uitzenden van een programma. De NPO coördineert de programma’s van de publieke omroepen en bepaalt op welk net en tijdstip deze worden ingedeeld.

   Voor zover wij nu kunnen bekijken worden de eerste 2 afleveringen in elk geval herhaald op de donderdag, om 16.20 uur. Over de afleveringen erna hebben wij op dit moment nog geen informatie.

   Daarnaast kan het op elk gewenst moment teruggekeken worden via de website of NPO Start.

   Veel kijkplezier gewenst voor u en uw medebewoners!