Een kommetje met ongekookte rijst.

Zet een kommetje rijst in de kledingkast om muffe geurtjes te voorkomen

Wanneer kleding net gewassen is, ruikt het lekker fris. Maar toch kan het gebeuren dat u de kledingkast daarna opent en dat het wat muf ruikt. Dat heeft verschillende oorzaken, maar is simpel op te lossen met een kommetje rijst.

Muffe geur komt door vocht

De muffe geur in de kledingkast komt vaak door wat vocht. Dit kan komen doordat er in het huis veel vocht zit, maar ook als kleding nog niet helemaal droog is voordat het opgeborgen wordt. Dan komt er een muffe lucht vrij en dat is zonde van de net gewassen kleding.

muffe geur
Lees ook: Zo raakt u een muffe geur in (winter)kleding kwijt

Rijst onttrekt vocht

Er zijn verschillende manieren om een muffe geur uit kleding te halen. In dit artikel gaan we in op het gebruik van rijst. Dit onttrekt namelijk vocht. Misschien heeft u weleens gehoord om uw mobiele telefoon in een kopje met rijst te leggen als deze in het water is gevallen? De korrel neemt het water dan op en droogt zo de telefoon.

Zet een kommetje rijst in de kast

In de kledingkast werkt dit hetzelfde. Het vocht dat erin hangt, trekt dan in de rijst. Gebruik hiervoor de ongekookte, witte variant. Doe een handje rijst in een kommetje en dek dit af met een lapje stof. Bijvoorbeeld van een oud shirt. Zet het eventueel vast met een elastiek.

Lees ook: Hoe gezond zijn deze verschillende rijstsoorten?

Voeg een lekker geurtje toe

Wilt u dat de kledingkast ook nog lekker ruikt? Dan kunt u er ook voor kiezen om uw favoriete parfum of een aantal druppels etherische olie toe te voegen. Meng hiervoor eerst de rijst met de olie en doe het vervolgens in het kommetje. De geur blijft een aantal maanden hangen. Daarna zal het vervangen moeten worden.

Zorg dat het kommetje rijst stevig staat

Zet het kommetje met rijst op een plek waar het stevig staat. Ondanks dat het afgedekt is, kan de rijst er anders uitvallen. En zorg ook dat (klein)kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.

(Bron: RTL Nieuws, Libelle, Tips en Weetjes, archief. Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord