voegen schoonmaken

Voegen in de badkamer schoonmaken doet u zo

Het is niemands favoriete klusje, maar soms moet het even gebeuren: de voegen in de badkamer of andere vochtige plekken schoonmaken. Er zijn allerlei manieren waarop u dit kunt doen, maar welke methode werkt het best? 

Dit werkt het best

Voegen schoonmaken is vaak een tijdrovende klus. Daarom zijn er allerlei middeltjes op de markt die pretenderen dat zij deze klus voor u doen, maar deze geven meestal geen optimaal resultaat. Volgens huishoudwebsite Roomed werkt het beter om de voegen te behandelen met een sodamengsel en ze vervolgens schoon te boenen met een tandenborstel. Zij testen een aantal manieren van voegen schoonmaken en deze methode wordt het meest doeltreffend bevonden.

Zo maakt u het

Het sodamengsel is heel gemakkelijk te maken: u doet ongeveer 1 theelepel soda in een lege spuitfles en voegt hier 250 milliliter water aan toe. U kunt baking soda gebruiken, maar ook normale soda. Schud de fles en spuit het goedje op de aangetaste voegen. daarna pakt u de tandenborstel erbij en begint u met schrobben.

Plan B

Als de aanslag echt hardnekkig is kunt u ook een beetje schoonmaakazijn of vloeibare groene zeep aan het mengsel toevoegen. Bleek is een minder goede keuze, omdat dit vaak alleen ontkleurd maar het vuil niet echt verwijdert.

Helpt niet altijd

Als bovengenoemde schoonmaakmanier niet werkt kan dit betekenen dat de voegen gewoonweg niet meer schoon worden. Gitzwarte voegen zijn vaak niet meer te redden en ook vergevorderde schimmel bestrijdt u niet met dit middeltje. Als de voegen deze staat hebben bereikt, moeten ze verwijderd worden.

Lees ook

Snel uw huis schoonmaken doet u zo

Geen fan van schoonmaken? Deze klussen hoeven maar 1 keer per jaar

Dit kunt u ook schoonmaken met vaatwastabletten

Deze manieren van schoonmaken maken uw huis niet schoon, maar vies

(Bron: Roomed, archief, leukegeit)

Geef een reactie