Lippenstiftvlekken

Lippenstiftvlek in uw kleding? Zo krijgt u de vlek eruit

Een veeg met uw mouw langs uw mond of net iets te onvoorzichtig omkleden. Voor u het weet zit er een lippenstiftvlek in uw kledingstuk. Wij hebben tips om lippenstiftvlekken uit uw kleding te krijgen.

Niet wrijven

Ten eerste is het belangrijk om niet te gaan wrijven als u een lippenstiftvlek heeft. Als u dit wel doet, is de kans groot dat de vlek in de vezels van uw stof trekt. Daarnaast is het belangrijk om gelijk actie te ondernemen. Voordat u de vlek eruit gaat halen met een middel, is het verstandig om met een papieren of schone doek alvast te deppen op de vlek. Die gaat dan niet weg, maar wordt al wel minder zichtbaar. Het schoon deppen van uw kledingstuk is ook een goede voorbereiding op de volgende stappen.

Haarlak

Haarlak is niet alleen handig voor uw haar, het kan namelijk ook helpen om bepaalde vlekken te verwijderen. Spuit een beetje haarlak op de lippenstiftvlek. Laat dit minimaal een kwartier intrekken. Druppel vervolgens wat lauw water op een schone doek en dep op de vlek. Was tot slot het kledingstuk zoals u normaal zou doen.

Baking soda

Baking soda is ook een middel dat voor van alles gebruikt kan worden. In het geval van baking soda werkt het het best als u een bak of emmer met lauw water vult en hier een schepje baking soda aan toevoegt. Leg het kledingstuk met de vlek vervolgens in het water en wacht tot het intrekt. Daarna kunt u het kledingstuk in de was doen om de vlek te laten verdwijnen.

Gele zweetvlekken
Lees ook: Gele zweetvlekken in witte kleding verwijderen en voorkomen

Alcohol ontsmettingsmiddel

Als u alcohol ontsmettingsmiddel in huis heeft, kunt u dit ook gebruiken om een lippenstiftvlek te verwijderen. Druppel wat ontsmettingsmiddel op een watje. Gebruik dit watje om de vlek zacht te deppen. Na een tijdje kunt u het kledingstuk uitspoelen, om vervolgens mee te laten draaien met de was. Dit zou de vlek moeten verdwijnen.

Groene zeep

U kunt groene zeep in dit geval op dezelfde manier als baking soda gebruiken. Vermeng de groene zeep met lauw water in een bak of emmer. Stop het kledingstuk in het water en laat het mengsel  goed intrekken. Spoel het daarna af en laat het meedraaien in de wasmachine.

Shampoo

Ook shampoo kunt u gebruiken om een lippenstiftvlek te verwijderen. Doe eerst een beetje shampoo op de vlek. Zorg ervoor dat u zo min mogelijk wrijft. Leg het kledingstuk daarna in een bak of emmer met lauw water. Ook hier geldt weer dat het goed moet kunnen inweken.

(Bron: Radar, Derma Care, Trend alert. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie