Krijns groentips voor augustus

Elke maand geeft kweker en hovenier Krijn Spaan u tips voor uw tuin. Voor augustus kunt u lezen hoe u uw gazon een opknapbeurt geeft, welke methodes hij heeft tegen onkruid en ongedierte, welke planten nu mooi bloeien en hoe u uw rozen gezond houdt.

Het gazon

Augustus is de beste maand om u gazon een opknapbeurt te geven. Als er veel gesproeid moet worden verdwijnen er meststoffen en augustus is dus een goed moment om voor de 2e keer te mesten. Ook het gazon vernieuwen kan nu prima. Meer hierover leest u in Krijns tip over het gazon en kalk geven aan het gazon.

Emelten en engerlingen bestrijden

Het gazon heeft in de maand augustus niet alleen te maken met veel droog weer, in de zomer zijn er ook veel emelten en engerlingen die de wortels kapot vreten. Met een stuk plastic kunt u ze naar boven lokken. Erna is het zaak om de vraatschade te herstellen, Krijn vertelt hoe.

Onkruid

Niet alleen de planten in de tuin groeien nu hard, onkruid helaas ook en het kan een tijdrovend klusje zijn om hier vanaf te komen. Krijn heeft verschillende methodes voor u om het onkruid in uw tuin te verwijderen.

Perzikkruid

Bent u op zoek naar een mooi bloeiend plantje dat het in de schaduw ook goed doet, dan tipt Krijn u perzikkruid. Ze zijn er in verschillende hoogtes en in kleuren voor elke liefhebber en staan nog tot eind september in bloei.

Salvia

Een andere mooie bloeier is Salvia. Als u de uitgebloeide bloemen terugknipt kunt u heel lang van deze vaste plant genieten. Krijn geeft tips over verschillende soorten, in verschillende kleuren.

Rozen verzorgen

Op een zonnig plekje en met een goede verzorging kan een roos wel 20 jaar oud worden. Krijn vertelt u hoe u kunt voorkomen dat zij aangetast worden door schimmels en hoe u ze in de augustusmaand tevreden en gezond kunt houden.

Lezersvragen

Krijn krijgt regelmatig vragen van lezers en als hij tijd heeft, probeert hij deze te beantwoorden. Zo ook over het snoeien van druiven en luizen door tocht. Lees zijn antwoord hierop.

Taxuskever

De taxuskever doet zich niet alleen te goed aan de taxus, maar heeft het ook vaak op de rododendron voorzien. Krijn heeft tips wat u tegen dit vervelende kevertje en zijn larven kunt doen.

Mieren

In de meeste gevallen zult u geen last ondervinden van mieren in de tuin, maar ze kunnen bijvoorbeeld kale plekken veroorzaken op het gazon. Ben u ze liever kwijt dan rijk, bekijk dan welke tips Krijn voor u heeft.

Droogte

Na een langere periode van droogte hebben veel planten het zwaar. Vaak kunnen ze naast een slok water ook wel weer wat mest gebruiken. Dit zegt Krijn daarover.

Schimmels

Rond deze tijd worden planten vaak aangetast door schimmels. Helaas is hier geen biologisch middel tegen, maar Krijn heeft wel tips om de schade zoveel mogelijk binnen de perken te houden.

Meer tips

We voegen elke week nieuwe tips toe, dus de komende tijd treft u hier nog meer adviezen voor augustus aan. En u kunt natuurlijk ook tips voor de andere maanden bekijken in het jaaroverzicht.

Geef een reactie