Begonia tamaya

Begonia tamaya

De Begonia tamaya vertoont grote gelijkenissen met de Stippenbegonia (Begonia maculata), alleen heeft de tamaya wat kleinere stippen op het blad en is hij gekweekt op een sierlijke stam.

Standplaats

De Begonia tamaya heeft graag veel licht, zonder dat hij de hele dag in de volle zon staat. Hij heeft een temperatuur van minstens 15 graden nodig om gezond te blijven en liever niet boven de 25 graden.

Water geven

De grond van deze plant moet steeds licht vochtig blijven. Van zowel uitdrogen als met de wortels in het water staan wordt hij niet beter, dus teveel of te weinig water geven moet voorkomen worden. In de winter is zijn waterbehoefte een stuk minder groot, dus dan hoeft hij minder gegoten te worden.

Geef tijdens de lente en zomer elke 2 weken plantenvoeding tijdens het gieten.

Sproeien is niet nodig bij deze plant en iets waar hij ook zeker niet van houdt.

Begonia tamaya

Snoeien

De Begonia tamaya hoeft niet gesnoeid te worden, maar lelijk geworden blad kan wel weggeknipt worden. Ook kunt u de plant wat mooier in vorm snoeien, als hij te breed uitgroeit. Gezonde snoeidelen kunt u daarbij eventueel stekken.

Verpotten

Geef hem elk jaar een verse laag potgrond, zodat hij in een voedingsrijke grond staat en ongeveer elke 2 á 3 jaar een grotere maat pot als zijn wortels aan meer ruimte toe zijn.

Bloei

De Begonia tamaya bloeit, tot wel meerdere keren per jaar, met roze trosjes bloemen. Soms zijn ze ook met witte bloempjes te koop. Knip die als ze zijn uitgebloeid uit de plant.

Begonia tamaya

Giftig

Het sap van de Begonia tamaya is giftig en kan bij aanraking met de huid ook irritatie veroorzaken.

Geef een reactie