Kamerbrem

Kamerbrem: Genista x spachiana / Cytisus x racemosus

Een kamerplant, die het lentegevoel met zich meebrengt, dat geldt zeker voor de kamerbrem. Niet alleen bloeit hij in een vrolijke tint geel, hij ruikt ook nog eens heerlijk. Hij wordt verkocht onder de naam Genista x spachiana, maar ook wel onder de naam Cytisus x racemosus. 

Standplaats

De kamerbrem houdt van een lichte, koele en zonnige plaats. In de wintermaanden staat hij graag nog wat koeler, dus zet hem dan in een onverwarmde kamer, waar het wel licht genoeg is.

Ondanks zijn naam kan de kamerbrem ook buiten geplaatst worden. Hij is echter matig winterhard, dus hij kan dan het beste als kuipplant behandeld worden en binnen in een onverwarmde kamer overwinteren.

Water geven

De grond moet licht vochtig gehouden worden. De kamerbrem houdt er echter niet van om met zijn wortels in een laag water te staan, dus dat moet wel voorkomen worden. Kraanwater is prima voor deze plant, aangezien hij een liefhebber is van een kalkrijke bodem. In de wintermaanden is zijn waterbehoefte lager, dus pas uw watergift hierop aan.

Kamerbrem

Bloei

De kamerbrem bloeit in het voorjaar en is ook meestal dan als bloeiend exemplaar te koop. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Op een warme standplaats is de bloei beduidend korter en op een koelere plek is de bloei juist langer.

Snoeien

Groeit de kamerbrem wat lelijk of te groot uit, dan kan hij na de snoei teruggesnoeid worden.

Kamerbrem

Verpotten

Na de bloei zo nodig verpotten in een grotere pot, met nieuwe potgrond.

Giftig

De kamerbrem is licht giftig en moet daarom uit de buurt van kinderen en huisdieren geplaatst worden.

Geef een reactie