Zorgkosten

Gemeente Rotterdam wil collectieve zorgverzekering voor iedereen

De gemeente Rotterdam wil vanaf 2019 een collectieve zorgverzekering aan alle inwoners aanbieden. De zorgverzekering is nu alleen nog bestemd voor mensen met een minimuminkomen, net zoals in veel andere gemeenten.

Verminderd eigen risico

Sinds 2013 kunnen Rotterdammers met een laag inkomen een complete zorgverzekering afsluiten met een eigen risico van 50 euro per jaar. In dit pakket zitten basiszorg, een uitgebreide aanvullende polis en een tandartsverzekering. Ook is de eigen bijdrage in de thuiszorg en langdurige zorg aan chronisch zieken meeverzekerd. De maandpremie voor deze verzekering bedraagt nu ongeveer 160 euro per persoon. Rotterdammers komen op dit moment in aanmerking als ze een inkomen hebben van maximaal 130 procent van het minimuminkomen.

Succes

Zowel de gemeente als de ruim 55.000 verzekerden zijn tevreden over de polis. Omdat ook mensen met midden- en hogere inkomens tegen onverwacht hoge zorgkosten aan kunnen lopen, wil Rotterdam de collectieve zorgverzekering vanaf 2019 aanbieden aan iedereen. Patiëntenfederatie Nederland vindt het een goed initiatief. “Wij roepen andere gemeenten op om te kijken hoe Rotterdam dit doet. Vooral voor chronisch zieken en mensen met een beperking is dit interessant”, zegt een woordvoerder van de patiëntenorganisatie.

(Bron: ANP)

Geef een antwoord

Reactie

    Frekie says:

    VGZ waar wij bij zijn verzekerd is daar ook mee bezig in Den Haag en nog een paar steden ,Wij hebben bij VGZ gevraagd of ze ook in de gemeente Haarlemmermeer konden doen daar krijgen wij nog bericht van .