nat haar slapen

Dit is waarom u nooit met nat haar moet gaan slapen

Vlak voor het slapengaan nog even douchen zodat u lekker fris in uw bed kan stappen, daar is in principe niets mis mee. Toch kunt u het dan beter wel bij het wassen van alleen uw lichaam houden. Uw haren wassen vlak voor u gaat slapen is namelijk een minder goed idee. 

Nat haar is kwetsbaar

Met nat haar gaan slapen is geen goed idee, omdat nat haar erg kwetsbaar is en daardoor sneller afbreekt. Wilt u uw haar toch echt ’s avonds wassen? Zorg dan dat het zo droog mogelijk is voor u gaat slapen. “Het is het beste om uw haar eerst aan de lucht te drogen en om het daarna droog te föhnen. Behandel uw haar wel eerst met een hittebeschermende spray of serum”, vertelt beautydeskundige Mika van Leeuwen aan het televisieprogramma Koffietijd.

Haaruitval

Ook de manier waarop u uw haar draagt tijdens het slapen is van belang. Volgens Van Leeuwen kunt u uw haar het beste in een losse staart of vlecht doen, indien u lang haar heeft. Gebruik bij voorkeur een zacht, dik elastiek (ook wel scrunchie genoemd), op die manier staat er zo min mogelijk spanning op uw haar. Een te strak elastiekje zorgt juist voor veel spanning, wat haaruitval als gevolg kan hebben, vooral rond de haargrens.

zijden kussensloop
Lees ook: Een zijden of katoenen kussensloop, wat is beter?

Kies de juiste kussensloop

Daarnaast heeft ook uw kussensloop invloed op de kwaliteit van uw haar. Een zijden kussensloop houdt uw haar het mooist, omdat zijde voor weinig tot geen wrijving tussen de kussensloop en uw haar zorgt. Een katoenen kussensloop zorgt juist wel voor wrijving, wat gespleten haarpunten kan veroorzaken. Wilt u liever geen zijden kussensloop aanschaffen? Dan kunt u er ook voor kiezen om uw haar te beschermen door het in een zachte doek te wikkelen tijdens het slapen. Om uw haar nog extra te beschermen kunt u ervoor kiezen om af en toe een leave-in conditioner of een haarserum in uw haren te gebruiken, daardoor wordt uw haar extra zacht en blijft het beschermd.

(Bron: RTL Nieuws, Koffietijd, Lusanna.nl)

Geef een reactie

Reactie

    Muisje6 says:

    Ik ga altijd ’s avonds onder de douche en was dan mijn haar ook, waardoor ik met nat (kort, krullend) haar naar bed ga. Ik leg dan meestal als extra een handdoek op mijn sloop van mijn kussen en als ik ’s morgens op sta, zit het ook prima, geen probleem. Droog het wel heel goed af, eer ik ga slapen.