zijden kussensloop

Een zijden of katoenen kussensloop, wat is beter?

De meeste dekbedovertrekken zijn van katoen. En dat is fijn, want katoen absorbeert lichaamsvocht waardoor het zomer en winter behaaglijk ligt. Maar aan een katoenen kussensloop kleven een aantal nadelen voor uw huid en haar. Maar er is een oplossing!

Absorbeert

Een belangrijk kenmerk van katoen is dat het vocht absorbeert. En dat is fijn, want ’s nacht verliezen we gemiddeld wel tot een halve liter vocht. Maar datzelfde absorberende vermogen zorgt er ook voor dat de vochtbalans van de huid wordt aangetast. En dat geldt niet alleen voor de huid, ook het haar heeft te lijden onder het katoen. Het vocht wordt door het kussensloop opgenomen, waardoor de huid kwetsbaarder is voor puistjes, Naast dat het katoen het haar uitdroogt, raakt het door de wrijving ook makkelijker in de klit en het haar kan breken.

Zijden kussensloop

Een oplossing is een zijden kussensloop. Zijden absorbeert vocht niet zoals katoen. Het vocht blijft waar het is, op de huid en in het haar. Daarnaast heeft het nog een goede eigenschap, want door de structuur van de stof, glijdt de huid langs de stof. Dit zorgt ervoor dat u de volgende dag zonder kreukels in het gezicht wakker wordt. Ook voor uw haar is zijde een goede oplossing. Want door de gladde stof heeft het haar nauwelijks te lijden en is de kans groter dat u met een prima kapsel uit bed stapt de volgende ochtend.

Niet goedkoop

Zijde wordt gemaakt van de cocon van de rups. Een arbeidsintensief proces, vandaar dat het niet goedkoop is. Zijde is licht, kreukt niet, heeft een verkoelende werking, maar voelt tegelijkertijd ook behaaglijk aan. Van nature heeft het hypoallergene eigenschappen, dus ideaal voor wie een gevoelige huid heeft. En de verkoelende werking is fijn voor wie het ’s nachts nogal eens warm heeft of op warme dagen.

(Bron: Margriet.nl / Wikipedia)

Geef een reactie