werklozen

Steeds minder werklozen in Nederland

Nederland telt steeds minder werklozen. Uit nieuwe cijfers van het centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er in april 2017 456.000 werklozen zijn. Dat zijn er 7000 minder dan in maart van datzelfde jaar. Het CBS denkt dat deze trend de komende tijd doorzet.

Minder uitkeringen

Er is overigens nog meer goed nieuws. Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) heeft in april 2017 een stuk minder werkloosheidsuitkeringen betaald. 401.000, om precies te zijn. Dit zijn er 13.000 minder dan in maart. Dit betekent dat steeds meer mensen die een baan vinden, deze ook houden.

Financiële wereld

Vooral mensen die in de zorg of de bouw werken, zien het aantal vacatures toenemen. Ook houden zij  hun baan vast, want werknemers uit deze sector vragen veel minder vaak een uitkering aan. Helaas gaat het in de financiële wereld minder goed. Het UWV moet in 2017 28 procent meer uitkering betalen aan mensen die bijvoorbeeld werkzaam zijn in het bankwezen. Dit komt vooral doordat de banken bezuinigen op personeelskosten.

Blokker

Het CBS verwacht dat de werkloosheid de komende periode nog verder zal dalen. Het statistiekbureau denkt dat er over heel 2017 ongeveer 445.000 werklozen zullen zijn. Het is niet bekend of deze cijfers dateren van voor of nadat winkelketen Blokker bekend maakte dat zij 1900 werknemers laten gaan.

(Bron: NOS, ANP, CBS, UWV)

Geef een reactie

Reacties (2)

    oosterwijck says:

    Leugenaars. …. Op korte termijn en seizoenafhankelijk, is er even (tijdelijk) iets meer werk. Het merendeel van de popie-jopie cijfers is gebaseerd op het verminderen van het aantal WW uitkeringen. Deze vermindering is het gevolg van, veel uitkeringen hebben de maximum termijn gehaald en zijn stopgezet. Sommigen daarvan worden aangemeld bij de Sociale dienst, dus daar is wél een toename en een ander deel betreft gehuwde partners van een wekende wederhelft. Deze groep heeft geen recht op een bijstand uitkering en blijven nog even buiten beeld, totdat deze huwelijken ontbonden worden en deze werklozen zich alsnog melden voor een bijstand uitkering alsmede huisvesting.

    oosterwijck says:

    Volgens het CBS, zijn er 480.000 werklozen. Officieel zijn er meer dan 1.000.000. Dat is meer dan het dubbele.