Blokker

Blokker en Marskramer sluiten 200 winkels

 Winkelketens Blokker en Marskramer sluiten in de loop van 2017 200 winkels door het hele land. Dit zorgt ervoor dat 1900 mensen hun baan verliezen. Blokker Holding zet de overige winkelketens in de verkoop. Dat betekent dat zij afstand doet van Leen Bakker, Xenos, Big Bazaar en Intertoys en Maxi Toys.

Alleen Blokker blijft over

Nu de consument steeds meer online winkelt, is het voor veel winkelketens steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Zo ook voor Blokker. Daarom is er door het moederbedrijf voor gekozen om zich op 1 winkelformule te richten en de rest te verkopen.

Personeel

Na de sluiting van de filialen, blijven er zo’n 400 Blokker-winkels over. Deze worden allemaal ingericht volgens de nieuwste formule. Naast 200 filialen, moet ook het distributiecentrum in Mijdrecht de deuren sluiten. Dit betekent dat in totaal 1900 mensen hun baan verliezen.

Topman Casper Meijer beseft dat dit een bittere pil is voor de werknemers. Hij noemt de maatregelen “ingrijpend maar noodzakelijk.”

Hulpprogramma

De werknemers van Blokker en Marskramer worden naar alle waarschijnlijkheid geholpen bij het vinden van een nieuwe baan. Het hulpprogramma Loopbaansupport helpt winkelpersoneel, dat werkloos is geworden door reorganisaties, bij het solliciteren. Dit is een initiatief van vakbonden FNV, CNV en brancheorganisatie Detailhandel Nederland.

Marskramer

Van de 200 winkels die Blokker en Marskramer gaan sluiten, zijn er 100 Marskramer-filialen. De huishoudwinkel is op dit moment een dochteronderneming van Blokker en gaat verder als franchise-onderneming na de grote sanering.

Lange termijn probleem

Het gaat al langere tijd niet goed met Blokker. In de afgelopen 2 jaar zijn al bijna 800 werknemers hun baan kwijtgeraakt. De winkels die in 2017 dicht moeten, draaien structureel verlies.

(Bron: NOS, ANP)

Geef een antwoord

Reactie

    oosterwijck says:

    UWV moet snel zijn met het succesverhaal, dat de werkloosheid minder word. …. Nu bijna 2000 mensen weg bij Blokker en volgende maand 10.000 mensen weg bij DSM, omdat de geldwolven toch gekozen hebben om het bedrijf te verkwanselen aan de Amerikanen. Daarna is de zomer weer voorbij en komen 50.000 seizoenarbeiders zonder werk. Maar dan heeft UWV weer een andere uitvlucht om de toename van werklozen te verklaren. Maar de economie is goed en blijft goed. Daar zal het niet aan liggen.