raad

Raad Gevraagd: “waarom moet ik altijd de cadeaus kopen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Cadeaus kopen namens het hele gezin: sommigen vinden deze taak erg leuk, maar er zijn ook mensen die deze verantwoordelijkheid liever niet hebben. Anita behoort tot deze laatste categorie, maar helaas wordt er wel altijd naar haar gekeken als er iemand jarig is of een feestje geeft. Zij vraagt zich af hoe zij hier verandering in kan brengen:

“Jaren geleden, toen onze kinderen nog klein waren, hebben mijn man en ik afgesproken dat ik de cadeaus koop als familie of vrienden iets te vieren hebben. Dat was toen praktisch, omdat we allebei weinig tijd hadden door onze banen en de kinderen. Nu zijn mijn man en ik allebei gepensioneerd en hebben we veel meer tijd. Toch ben ik nog steeds degene die er altijd weer op uit moet op cadeaus te kopen. Mijn man doet dit nooit. Ik heb al meerdere keren aangegeven dat ik deze verantwoordelijkheid niet meer wil, want soms ken ik degene voor wie het cadeau is veel minder goed dan mijn man. Straks koop ik iets wat diegene helemaal niet leuk vindt. Hoe los ik dit op?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

 

Geef een antwoord

Reactie

  1. Amaranthus says:

    Zoals u het hier uitlegt kunt u het ook aan uw man uitleggen. Daarnaast zou u hem kunnen stimuleren door hem ’s morgens het geld in de hand te geven en te zeggen dat u geen tijd heeft om een cadeautje voor (noem naam) te kopen en dat hij dat van daag even moet doen. Maar dan moet u zich wel tevreden geven met hetgeen uw man kiest en waar hij mee thuis komt. Persoonlijk zou ik best voor mijn man op pad willen gaan als ik hem daarmee help. Waarschijnlijk weet hij net zo min als u wat te kopen. Hij vindt waarschijnlijk al jaren dat u daar toch veel beter in bent dan hijzelf al heeft hij dat nooit tegen u gezegd. Maar alles begint met praten.