second opinion

Raad Gevraagd: “mijn zus durft geen second opinion aan te vragen”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Marcel is laatst met zijn zus bij een specialist in het ziekenhuis geweest. Beiden vonden ze het verhaal van de arts niet heel sterk. Marcel probeert zijn zus er nu van te overtuigen dat zij een second opinion moet aanvragen, maar dat vindt zij lastig.

“Mijn zus en ik waren laatst bij een arts voor klachten die mijn zus al tijden heeft. Wij hadden beiden geen goed gevoel bij zijn verhaal en benadering, zo bleek later. Ik heb toen aan mijn zus gevraagd of zij niet liever een second opinion wil. Zij vertelde mij toen dat zij dit eigenlijk wel wil, maar dit niet goed durft aan te geven bij haar huidige arts. Ik heb haar ervan proberen te overtuigen dat zij zich hier niets van moet aantrekken, maar dat vindt ze toch lastig. Wij vragen ons nu allebei af wat zij het best kan doen in deze situatie.”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (3)

  madeliev says:

  Tegenwoordig kun je vaak ook via internet contact opnemen met je huisarts.
  Middels je digicode.
  Misschien voelt die manier wat veiliger voor de zus?

  Anngelique says:

  Je kan je zus uitleggen waarom jij vind dat ze dit moet doen en waarom ze niet bang hoeft te zijn.
  Misschien kan je bij stichting MEE hulp vragen.
  Dat is een stichting die met geestelijk of lichamelijk zieke mensen mee denkt en helpt.
  Maar uiteindelijk moet ze er toch zelf achter staan en is het aan haar of ze wel of niet durft.

  Nelleke reageert says:

  Mevrouw kan met een gerust hart bij de de specialist aangeven dat zij een second opinion wil. Geen arts kijkt daar vreemd van op. Sterker nog, soms wordt het zelfs door de specialist zelf aangeraden. Ren second oonoon kan ook buiten de specialist om aan de huisarts worden gevraagd. Ook die werkt daaraan mee. Schroom niet maar maak gebruik van uw recht.