meubels

Raad Gevraagd: “vriendin wil meubels niet aan mij geven, maar wel aan andere vriend”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Een vriendin van Raymond gaat verhuizen en doet een deel van haar huisraad weg. Raymond heeft laten weten interesse te hebben in een deel van de meubels, maar de vriendin heeft er duidelijk andere plannen mee…

“Een vriend van mij gaat kleiner wonen en doet daarom een aantal meubels weg. Ik kan wel wat nieuwe meubelen gebruiken, dus ik heb gezegd dat ik graag wat van haar over zou kopen. Zij vertelde me toen dat zij de meubels die ik zou willen hebben liever niet aan mij wil verkopen, maar aan een andere, gezamenlijke vriend van ons wil doneren. Hij is kortgeleden gescheiden en zij denkt dat ze hem blij kan maken met de meubels. Ik vind dat niet eerlijk, want deze man heeft na de scheiding alle (ook nog vrij nieuwe) meubels mogen houden, dus hij heeft geen meubels nodig in mijn optiek. Is het kinderachtig om tegen haar te zeggen dat ik er zo over denk, of sta ik in mijn recht?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reactie

    Corrie36 says:

    Allereerst vind ik dat de raadvrager niet kan spreken over “in zijn recht staan”. Misschien is het beter om te wachten of degene die de meubels krijgt aangeboden ze wel wil hebben. Zij kan dan met de betreffende vriendin overleggen dat zij dan als tweede aan de beurt is om in aanmerking te komen het een of ander over te nemen. Als er inderdaad sprake is van vriendschap dan is dit toch geen reden om hierover ruzie te krijgen. Het zijn maar spullen.