raad gevraagd

Raad Gevraagd: “vriendin accepteert geen hulp in de huidhouding’

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Een vriendin van Anneke heeft haar been gebroken en kan daardoor het huishouden niet doen. Anneke heeft hulp aangeboden, maar de vriendin wil dit niet accepteren. Wat nu?

“Mijn vriendin K. heeft een ongeluk gehad en daarbij haar been gebroken. Dat zorgt ervoor dat ze niet mobiel is en daardoor ook niet haar eigen huishouden kan doen. Omdat zij geen partner heeft, heb ik aangeboden haar te helpen. Zij wil mijn hulp niet accepteren en zegt dat ze het best red. Ik heb daar mijn twijfels over, maar wil haar ook niet dwingen tot iets. Wat kan ik doen om haar ervan proberen te overtuigen dat hulp accepteren echt geen kwaad kan?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

(Beeld: Shutterstock)

Geef een reactie

Reacties (2)

  Nelleke reageert says:

  Als uw vriendin elke hulp weigert dan is dat een bewuste keus. U heeft het aangeboden, meer kunt u niet doen. Het ligt niet aan u. Accepteer dat uw vriendin geen hulp wil.
  Ik heb zelf een beperking en snap ook de houding van uw vriendin.
  Ik heb hulp gehad van een bekende. Helaas heeft die mij bestolen door voor een aanzienlijk bedrag aan sierraden van mij te stelen. Een antieke ring, het enige aandenken aan mijn oma heeft zij uit mijn huis meegenomen. Deze ring was al ruim € 10.000,- waard. Daarnaast nog wat andere sierraden o.a. wat speciaal voor mij ontworpen was na een hele heftige ziekteperiode. Tevens een bijzondere ketting waarvan ik alleen nog het echtheidscertificaat heb. Dit bestond o.a. uit paars goud. En nog een gouden klavertje 4. Helaas zie ik deze dame nog regelmatig. Helaas heb ik geen aangifte kunnen doen want ik man het niet bewijzen. Het

   Nelleke reageert says:

   Ik kan het niet bewijzen dus aangifte is dan niet mogelijk. Nog dagelijks veel vedriet over. Ook bij mij komt er niemand meer in. Ik modder wel door. Dus, heb begrip voor uw vriendin die elke hulp afwijst.
   Het ligt niet aan u, u bent een echte vriendin die alleen maar wil helpen. Zorg dat u er voor haar bent, dat is waarschijnlijk al genoeg.