raad gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn man wil niet meer mee naar feestjes”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Vroeger gingen Margriet en haar man vaak naar feestjes van vrienden, maar haar man wil sinds kort niet meer mee. Margriet vindt dat lastig.

“Mijn man zegt dat hij er door de coronaperiode achter is gekomen dat hij liever niet meer naar feestjes van vrienden wil. Hij zegt dat hij de energie mist en dat hij het enigszins verplichte aspect dat erbij komt kijken ook niet fijn vindt. Persoonlijk vind ik dat best lastig, want we hebben echt niet elke maand een feest en het is ook niet zo dat het verplicht is om te komen. Daarbij vind ik het ook ongemakkelijk om voortaan alleen te gaan. Wat kan ik doen? Moet ik me neerleggen bij zijn conclusie, of hem proberen over te halen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

    Nelleke reageert says:

    Ik snap het helemaal van uw man. Mijn man en ik hebben ook besloten in coronatijd om niet meer naar drukke feestjes te gaan (35 man is nog mild uitgedrukt). Ik heb dat de desbetreffende familieleden en vrienden laten weten. Zij snappen het helemaal en vinden het ook totaal geen probleem. wij gaan nu met zijn (zeeeeeer kleine eigen familie) vieren gezellige culinaire weekendjes houden, zonder de grote schoonfamilie van derden. Dat is qualitytime. Met vrienden hebben wij de afspraak dat wij op een andere dag komen. Geen probleem. Hebben we ook meer aandacht voor elkaar. Een win-win situatie waar iedereen zich in kan vinden. Hiermee wil ik zeggen, zeg het eerlijk tegen vrienden en familie en leg uit waarom. Bij ons is dat zo prima opgelost zonder problemen of kwaaie gezichten. Ik krijg het ook super benauwd op drukke feestjes en zit eigenlijk te wachten tot ik weer weg kan. Dat heb ik ook eerlijk gezegd. Ik kan niet tegen drukte. Succes.

    madeliev says:

    Ik zou het ook uitleggen. En vragen of u samen op een andere dag kunt komen als er iets te vieren valt. Maar u kunt ook besluiten om alleen te gaan als u daar behoefte aan hebt, u geen enkel probleem hebt met drukte, dat heerlijk vindt en ervan geniet. En uw man excuseren. Misschien verandert hij toch na een tijd nog van gedachten, maar overhalen zou ik beslist niet doen. Er is niks ergers dan met een partner naar een feest te gaan die daar helemaal geen zin in heeft. Dat is echt niet gezellig.