raad gevraagd

Raad Gevraagd: “hoe bedank ik vriendelijk voor kleding van vriendin?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Een vriendin van Rina is haar winkel grondig aan het opruimen. Het is nu al een paar keer voorgekomen dat zij Rina iets heeft gegeven wat zij niet durfde te weigeren. Hoe kan ze zo’n aanbod voortaan vriendelijk afwijzen?

“Een vriendin van mij heeft een kledingwinkel. Door de coronacrisis is er weinig te doen en is ze aan een grote schoonmaak begonnen. Alle oude voorraad probeert zij nu op een andere manier te verkopen of geeft zij weg aan aan aantal vriendinnen. Ik ben er daar 1 van. Ze heeft me nu aantal keer kleding gegeven. Dan vraagt ze wel of ik het wel, maar dan wacht ze mijn antwoord eigenlijk niet af en zet ze het al bij mijn spullen in de gang. Eigenlijk heb ik al genoeg kleding en hoef ik haar kleding dus niet per se te hebben. Hoe geef ik dit op een aardige manier aan?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reacties (3)

  Nelleke reageert says:

  Denk dat dit vrij simpel op te lossen is. Ontzettend lief van uw vriendin. U kunt aangeven het heel fijn te vinden maar dat u meer dan genoeg kleding heeft. Daarna kunt u haar tevens vragen of zij het fijn zou vinden als u dit geeft aan mensen die het hard nodig hebben. U geeft daarmee al een voorzet waarmee zij zelf verder kan. Misschien heeft zij daar nog geen moment aan gedacht. Ik vermoed dat, zeker in coronatijd, u veel mensen een plezier kunt doen met de kleding. Helaas zijn veel mensen hun baan en daarmee hun inkomen kwijtgeraakt.

  Amaranthus says:

  Wij hebben in ons kleine stadje een kledingbank. Eigenlijk net zoiets als de voedselbank. Het moet dan wel echt om kleding gaan die netjes en heel is. U schreef dat de kleding uit een winkel komt dus ga ik ervanuit dat dit het geval is. Misschien is er bij u ook een kledingbank in de buurt en kunt u uw vriendin hiermee op een idee brengen.
  Toch weet ik dat het erg moeilijk is “nee” zeggen. U wilt niet dat uw vriendin denkt dat haar goede bedoelingen niet op prijs worden gesteld. Dan sluit ik me aan bij de oplossing van de eerste Nelleke reageert; die is duidelijk, eerlijk en helder.

  Mondela says:

  Het is m.i. veelzeggend gedrag van uw vriendin dat ze uw antwoord op haar vraag niet afwacht. Zij is met haar manier van doen nl. evengoed van haar opgeruimde kleding af.
  Zij neemt u ,- zelfs een aantal keren – niet serieus, en u wilt daar aardig op reageren…