raad gevraagd

Raad Gevraagd: “vrienden zijn niet betrokken bij organiseren van verjaardagsfeest”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De schoonzus van Sandra wordt over een paar maanden 65 en Sandra wil graag een verrassingsfeest voor haar organiseren. Ze is al nu al bezig met de voorbereiden, maar merkt dat er onder de vrienden van haar schoonzus weinig animo is om haar te helpen bij het organiseren.

“Mijn schoonzus en ik hebben heel goed contact met elkaar. In september wordt zij 65 en aangezien vrijwel iedereen dan gevaccineerd zal zijn en de coronamaatregelen vermoedelijk tot het verleden behoren, wil ik graag een suprise party voor haar regelen. Uiteraard alles onder voorbehoud, maar het an maar geregeld zijn. Ik heb haar vrienden, over wie ze altijd heel liefdevol praat, gevraagd zij te helpen, maar ik krijg niet het idee dat zij dit willen. Ze hebben allemaal geen zin of tijd om me te helpen en 1 van hen zegt zelf dat ik toch niets aan haar zal hebben omdat ze helemaal niet goed kan organiseren. Ik vind dit erg jammer, want mijn schoonzus is al jaren goed bevriend met deze mensen, waardoor het mij logisch lijkt dat je je van je beste kant laat zien als iemand je zoiets vraagt. Verwacht ik te veel, of kan ik ze hierop aanspreken?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reactie

  1. Nelleke reageert says:

    Weet je meteen wie de echte vrienden zijn. Ik vind het heel goed dat u de vrienden erbij betrekt. Willen ze niet, prima. Maar dan achteraf ook niet zeuren, ze hebben hun kans gehad. Zou het achteraf wel eens terloops tegen uw schoonzuster zeggen hoe “behulpzaam” haar zogenaamde vrienden zijn geweest.