raad gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn schoonzus wil 3 weken bij ons komen logeren”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Er wordt verbouwd in het huis van de schoonzus van Petra, dus heeft zij tijdelijk onderdak nodig. Zij heeft gevraagd of zij zo lang bij Petra en haar man kan logeren, maar Petra zit daar niet op te wachten…

“Mijn schoonzus krijgt een nieuwe gietvloer en moet daarom een aantal weken ergens anders wonen. Zij heeft gevraagd of zij deze periode bij mijn man en mij kan overbruggen. Mijn man vindt dat we ja moeten zeggen, maar ik wil dit eigenlijk niet. Mijn schoonzus is nogal bemoeizuchtig en ze houdt niet zo van opruimen, terwijl ik juist erg van netheid houd. Bovendien is het coronatijd en vind ik het ook daarom niet verantwoord om iemand in huis te nemen. Sta ik in mijn recht, of moet ik water bij de wijn doen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Nelleke reageert says:

    Ligt een beetje aan de situatie. Komt uw schoonzus met veel mensen in aanraking of niet. Zo niet, dan is de coronakans klein. Bemoeizuchtig, haal uw schouders op. Wat het opruimen betreft, tja ieder heeft zijn eigen wijze van een huishouding voeren. Anderzijds, als je iemand uit de brand kunt helpen, is het dan echt zo bezwaarlijk als er wat meer rommel ligt? Waar ligt de grens van naastenliefde, is dat bij de stofzuiger of iemand echt even helpen? Die afweging kunt alleen u maken. Ik zou het wel weten.

  2. Amaranthus says:

    Als er nog andere broers, zussen, kennissen en vrienden zijn kunt u in overleg wellicht de 3 weken splitsen. Is er geen bekende met een zomerhuisje waar uw schoonzus in zou mogen? Ze zou ook op een huis kunnen passen voor mensen die zelf met vakantie zijn. Daar zijn hele websites voor. 3 Weken je huis delen met iemand die je niet ligt kunnen heel lang lijken. Wat zijn de redenen van uw man om wel toe te stemmen? Met hem zult u tot overeenstemming moeten komen. Leg hem goed uit waarom u er niet zo voor bent en luister ook goed naar zijn kant. Water bij de wijn moet niet alleen van uw kant komen maar van beide kanten.