raad gevraagd

Raad Gevraagd: “vrienden mee laten betalen aan verjaardagsetentje?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Toon geeft binnenkort een etentje in een restaurant ter ere van zijn verjaardag. Hij vraag zich af of hij zijn gasten mee moet laten betalen.

“Ik word volgende maand 75 en heb daarom wat vrienden uitgenodigd in het restaurant van een kennis. Ik kijk er erg naar uit, maar ik vraag me af hoe ik het ga doen met de rekening. Ik heb ervoor gespaard, maar binnen onze vriendengroep is het gebruikelijk dat men allemaal een klein bedrag inlegt als iemand een etentje geeft. Toen ik de uitnodigingen maakte heb ik hier helemaal niet aan gedacht, dus ik heb er ook niets over gezegd. Kan ik alsnog vragen of ze allemaal een symbolisch bedrag kunnen bijdragen, of is dat erg vreemd?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. Nelleke reageert says:

    Als je iemand uitnodigt komt het heel raar over om dan een bijdrage te vragen. Het zou wat anders zijn als je van tevoren afspreekt dat een ieder wat inlegt, maar dan is het geen uitnodiging maar gewoon een afspraak om samen een vorkje te prikken.. Persoonlijk vind ik het heel raar als ik word uitgenodigd ik daar achteraf de rekening van krijg.