raad gevraagd

Raad Gevraagd: “oude vriend blijft mij maar e-mails sturen”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

K. heeft een aantal jaar maanden geleden de vriendschap met S. verbroken. Nu stuurt S. hem sinds kort telkens e-mails. K. wil dit niet, maar wat kan hij hieraan doen?

“Mijn voormalige vriend S. en ik waren uit elkaar gegroeid, waarna ik besloot om de vriendschap op een nette manier te beëindigen. S. zei dat hij het wel begreep, dus na dit laatste gesprek hebben we elkaar niet meer gezien of gesproken. Dat is inmiddels ongeveer 3 maanden geleden. Sinds een paar weken zoekt hij via e-mail weer contact. Ik reageer niet en open zijn berichten ook niet, maar toch blijft hij maar mailen. Hoe zorg ik ervoor dat hij hiermee stopt? Is het verstandig om hem te blokkeren, of kan ik beter terugsturen dat ik wil dat hij hiermee stopt? Over die laatste optie twijfel ik nogal, omdat ik vrees dat hij dit ziet als een nieuwe kans op contact.”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reacties (2)

  1. Nelleke reageert says:

    Lijkt mij niet zo moeilijk. U geeft zelf het antwoordt al. Blokkeren en totaal negeren. Bij stalkgedrag aangifte doen bij de politie. Dan wel de mails bewaren als bewijs.

  2. madeliev says:

    U kunt zijn emailadres als niet gewenst aanmerken. Dan ziet u die niet in uw postvak. Niet gewenste email wordt vanzelf verwijderd. Eventueel neemt u een ander emailadres en verwijdert u het oude. Dat is wel meer werk wanneer u mappen hebt aangemaakt en die inhoud daarvan moet overzetten naar het nieuwe adres.