vriendschap

Raad Gevraagd: “zal ik mijn verwaterde vriendschap nieuw leven inblazen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Misschien heeft u ze ook wel: vriendschappen die na verloop van tijd ietwat verwaterd zijn. Ida heeft er in elk geval een die zij graag nieuw leven in wil blazen, maar wij vraagt zich af of dit wel zo’n goed idee is…

“Ik was al jaren bevriend met M. toen ik opeens minder van haar hoorde. Zelf zocht ik wel contact, maar toen ik merkte dat ik steeds minder respons kreeg van haar kant ben ik hier mee gestopt. Sindsdien is onze vriendschap eigenlijk doodgebloed. We spreken en zien elkaar nu eigenlijk nog nauwelijks en dat vind ik eigenlijk heel erg jammer. Ik wil de vriendschap graag nieuw leven inblazen, maar ik weet niet of dit verstandig is. Zij heeft in mijn ogen duidelijk gemaakt dat zij geen contact meer wil, maar dit is natuurlijk nooit met zoveel woorden gezegd… wat zou u doen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

    Nelleke reageert says:

    Als uw vriendin al duidelijk heeft aangegeven geen contact meer te willen dan zou ik geen contact meer opnemen. De kans is dan erg groot dat ze u verdriet doet. Triest maar waar. Heb dit zelf meegemaakt. Vriendin was verhuisd zonder dat door te geven. Terugbellen deed ze niet. Toen ik een weer een keer belde en haar man opnam bleken ze verhuisd te zijn. Ze was boos dat hij het nieuwe adres had doorgegeven. Voor de volledigheid, er is nooit ruzie of onenigheid geweest. Maar toen mijn vriendin overleed, 3 jaar nadat het contact verbroken was, kreeg ik het verzoek om op haar begrafenis te komen. Helaas werkt dat bij mij zo niet. Ik heb toen aangegeven hier geen behoefte aan te hebben omdat zij destijds had aangegeven geen contact meer te willen. Ik ben dus niet gegaan. Bespaar uzelf een hoop verdriet en laat het zo is mijn advies.