raad gevraagd

Raad Gevraagd: “Mijn geheimen worden doorverteld”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Fred heeft niet veel geheimen, maar de geheimen die hij heeft deelt hij al sinds jaar en dag met zijn beste vriend. Deze beste vriend lijkt zijn mond niet altijd te kunnen houden. Wat nu?

” Mijn beste vriend T. en ik waren laatst op een verjaardag waar ook een andere vriend van ons was. Deze vriend vroeg toen iets aan mij over een onderwerp waarover ik alleen met T. heb ingelicht. Ik heb ontwijkend geantwoord en er verder geen woorden aan vuil gemaakt, maar ik verdenk T. er dus wel van dat hij vertrouwelijke informatie deelt met anderen. Ik vind dat niet prettig, maar vind het erg lastig om hem hiermee te confronteren. Straks heeft hij niets gezegd en was het stom toeval…”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. Nelleke reageert says:

    Ik zou Fred aanraden om quasi nonchalant te reageren naar zijn vriend T toe. Met een kwinkslag van “goh, wat denk je dat ? aan me vroeg”. Kijk hoe hij reageert en dan weet je hoe het gegaan is. Als blijkt dat hij inderdaad het geheim heeft doorverteld, lijkt het mij vrij duidelijk. Geen geheimen meer vertellen aan vriend T. Persoonlijk zou ik dan geen vertrouwen in de vriendschap meer hebben. Succes.