raad gevraagd

Raad Gevraagd: “hoe neem ik contact op met oude vriend?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Lieke is onlangs een oude vriend van haar op het spoor gekomen via het internet. Zij zou graag weer met hem in contact komen, maar hoe pakt zij dit aan?

“20 jaar geleden ben ik een goede vriend van mij uit het oog verloren. We hadden onenigheid, waarna we elkaar een stuk minder spraken. Toen hij 1 jaar daarna naar Frankrijk verhuisde, verwaterde ons contact helemaal. Nu stuitte ik laatst op zijn facebookprofiel en zag ik dat hij weer in Nederland woont. We konden het voor de onenigheid altijd prima vinden, dus het lijkt mij leuk om weer contact te hebben. Ik vraag me alleen af hoe ik dit het beste kan aanpakken, want we zijn wel een beetje met ruzie uit elkaar gegaan. Kan ik zomaar een bericht sturen op Facebook, of is dat misschien te direct?”

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

    Mondela says:

    Wat ik zelf altijd doe in het geval dat ik een bekende (uit het verleden) tref op Facebook die ik uit het oog was verloren – maar graag weer mee wil bijpraten – is een persoonlijk en enthousiast berichtje sturen via Messenger. Hoe geweldig ik het vind dat ik haar/hem weer gevonden heb, en belangstellende vragen stellen. Interesse – zonder de verwachting uit te spreken dat men uit is op hernieuwd contact – vindt volgens mij ieder mens wel fijn (en veilig).
    Men merkt snel genoeg of iemand daarop reageert en op welke manier; er is geen sprake van gezichtsverlies door er positief in te gaan, en te laten merken dat je iemand hebt gemist. Hoe de ander daarmee omgaat is niet uw keuze, maar respecteer/accepteer de reactie van de ander zoals het is.
    U geeft aan dat uw laatste contact(en) met hem niet al te prettig is/zijn verlopen. Ik zou daarom via Messenger het conflict van 20 jaar geleden in het midden laten, en mocht dit nog een nieuw contact in de weg zitten en ooit ter sprake komen dan zou ik een ontmoeting afspreken om vanuit beide kanten uit te spreken hoe jullie dat conflict destijds hebben beleefd.
    En bedenk dat mensen (kunnen) veranderen gedurende hun leven.